Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp: Förutsättningarna när serieledarna Sundsvall Hockey möter Västervik

Sundsvall Hockey slog Borlänge samtidigt som Västervik besegrade Södertälje. Det innebar att Sundsvall gick upp i serieledning efter fyra omgångar av kvalserien till hockeyallsvenskan. Nu tar Västervik emot Sundsvall och här är läget inför den fajten.

Annons

Nedsläpp

Kval till hockeyallsvenskan, omgång 5.

Västerviks IK–Sundsvall Hockey, Plivit Tradehallen, 16.00.

Läget i laget

Ett väldigt stort frågetecken för målvakten Magnus Åkerlund. I övrigt är hela truppen redo för spel.

Coachsnack

Leif Strömberg, Sundsvall Hockey: "Vi åkte ned till Västervik och såg matchen på bussen och har haft bra diskussioner. Efter det har vi tränat och jag tycker att allt känns bra. Vi vet att ingenting är klart i ett kval förrän det är klart, ingenting är gratis. Vad jag tycker om Västervik? Vi har sett dem, men det behåller vi för oss själva.

Notera att ...

... obesegrade Sundsvall Hockey leder kvalserien efter fyra spelade matcher och har tio inspelade poäng. Jagar gör i första hand Södertälje och Västervik med åtta poäng.

... Västervik vände 1–2 till seger 5–2 borta mot Södertälje i fredags efter att ha gjort 4–0 på SSK i slutperioden. Den vändningen innebär att smålänningarna fortfarande är bra med i matchen om en allsvensk plats till hösten.

... Västerviks forward Joacim Hedblad toppar poängligan med 7 poäng (2+5) efter fyra spelade matcher. Mathias Månsson är bäst i Sundsvall med 5 (2+3).

... Sundsvall är seriens bästa lag i power play (55.56%) och Västervik är bäst i box play (91,67%). När lagen möts lär en av trenderna att spricka.

... övriga matcher under söndagen är Borlänge–Troja (16.00) och Asplöven–Södertälje (19.00).