Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nedsläpp: Sundsvall Hockey redo att slå serieledarna – igen

Efter fyra förluster i rad tar sig Sundsvall Hockey an serieledande Tingsryd på hemmais.
En match tränare Göran Tärnlund ser fram emot.
– Det känns bara inspirerande att det är serieledarna som kommer på besök, säger han.

Annons

Nedsläpp

Hockeyallsvenskan, omgång 29.

Sundsvall Hockey–Tingsryds AIF, Sundsvall Energi Arena, 19.00.

Läget i laget

"I och med att Christoffer Persson är tillbaka är alla på fötter och då är det plötsligt konkurrens om platserna och det är inget vi har varit direkt bortskämda med. Nu har vi till och med lite möjlighet att coacha också, nu kan ingen åka omkring och vara säker på att få lira", säger tränare Göran Tärnlund.

Tränarsnack

Göran Tärnlund: "Det känns bara inspirerande att det är serieledarna som kommer på besök och vi har med oss en bra känsla i och med att vi slog dem där nere (3–1 den 22 oktober). Vi tycker inte att vi är sämre än dem även om de leder och vi ligger sist, så märkligt kan det vara. Vi gjorde en bra match mot Oskarshamn och ger oss själva chansen även om vi tappade på slutet i och med en dålig utvisning. Vi kunde haft med oss en, två eller tre poäng hem. Och det var en oerhörd skillnad jämfört med i lördags".

"Vi ligger lite efter nu och det har vi gjort tidigare också, då jobbade vi oss i kapp, men det får inte bli många fler poäng, då går tåget. Nu möter vi Tingsryd och sedan åker vi och ska försöka ta poäng av AIK borta. Vi går in med en bra känsla mot ettan och tvåan i tabellen, så är känslan just nu och vi hade en jäkligt bra träning i dag", säger Göran Tärnlund.

Notera att ...

... det är serieledande Tingsryd som kommer på besök till jumbon Sundsvall. Laget som i detta nu är en poäng före tvåan AIK. Tingsryd vann senast mot Vita Hästen efter förlängning. Drew Paris matchvinnare.

... samtidigt befinner sig nykomlingslaget i en ekonomisk kris och har sökt hjälp hos kommunen för att få låna tre miljoner kronor.

... kanadensaren Eric Castonguay är poängbäst i Tingsryd med sina 24 poäng fördelat på fyra mål och 20 framspelningar.

... Chrippe Söderström är vassast i Sundsvall med 23 mer jämnfördelade poäng (11+12).

... Sundsvall har nu fyra raka förluster efter derbyt. Almtuna (0–4), Karlskoga (2–4), Pantern (1–4) och Oskarshamn (2–4).