Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej, det är inte rimligt att kräva parkeringar i centrum i en stad med 100 000 invånare

Med anledning av insändaren Fisktorget fick mig att överge Birsta – vad händer nu? ST 30/3.

Efter att ha läst makalöst många insändare av liknande virke kan jag inte hålla mig längre.

Rolf Nilsson skriver att han var en av dem som besökte Birsta varje dag då han inte visste att Fisktorget existerade. Varför existerar ens Fisktorget? En sådan yta borde ha bebyggts för decennier sedan, vad är problemet med somliga av den här stadens invånare? Hur kan just dessa inskränkta medborgare ha ett sådant otroligt inflytande över Sundsvall? Det är deras överklaganden och åsikter som bokstavligt talat får den här staden att stå stilla. Hur kommer det sig att Norrlands huvudstad har åkt ner till en tredjeplats befolkningsmässigt?

Jag bor just nu i en stad med drygt åtta miljoner invånare, och att läsa insändare likt Rolf Nilssons får mig att bli gråtfärdig. Hur kan man ens förvänta sig att ha en parkering mitt i centrum i en stad med 100 000 invånare? Om detta är något du eftersträvar, så för all del, åk till Birsta. Det är ganska tydligt att det är där du hör hemma.

Nu gäller det att sluta lyssna på dessa fruktansvärt bakåtsträvande tycka-till-människorna och låta staden och regionen blomstra.

Vi har sådan otrolig potential, en potential som få städer besitter. Nu gäller det att sluta lyssna på dessa fruktansvärt bakåtsträvande tycka-till-människorna och låta staden och regionen blomstra. Bygg, bygg, och bygg lite till. Hur kan en del personer tillägna 95 procent av sin vakna tid till att bestrida ett bygge av en logistikpark för att rädda ett fåtal villor som förmodligen 99 procent av Sundsvallsborna aldrig har besökt eller planerar att besöka? Jag menar, var kommer dessa människor ifrån? Det är förmodligen det klassiska svenska resultatet av folk som har det alldeles för bra och alldeles för lite att göra.

Det spelar ingen roll om det är sossar eller borgare som tar makten i höst, jag bryr mig ärligt talat inte, så länge dessa politiker gör sitt absolut yttersta för att utveckla den här staden. Sundsvall är en av Norrlands främsta stoltheter, och vi ska leva upp till detta nu och i framtiden. Norrland ska ha en stark röst i Sverige och kunna påverka de beslut som tas av politiker i Rosenbad. Där kan den här staden ha ett kolossalt inflytande, och det gäller att jobba stenhårt för detta.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi pratar mycket om att hela Sverige ska leva, och det betyder indirekt att Norrlands inland ska överleva. För att Norrlands inland ska överleva, krävs starka centrum med inflytelserika politiker. Låt Umeå och Sundsvall ta på sig ansvaret som Norrlands representanter och låt dessa städer bli maktcentrum vars röster inte kan förbises av riksdag och regering. Det är hög tid att jobba för detta och sluta lyssna på Rolf och hans anhängare. 

Karl Nilsson

Läs också:

Kommunen hjälper till att stänga butiker i Stenstan

Kommunen måste ställa estetiska krav – Stordalen bygger ändå

Tyst med er, gnällspikar – Sundsvall kan ha goda framtidsutsikter

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel