Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till en terminal för smutsiga bränslen i Sundsvall

Nyligen (14/11) hade Europeiska investeringsbanken möte, i en tid då de ska besluta om ett lån som kan möjliggöra bygget av Trans Adriatic Pipeline (TAP), en megapipeline för fossilgas i södra Europa. De drivande krafterna bryr sig varken om lokalbefolkningen eller miljön som riskerar att skadas.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Nu vill dotterbolaget till två av bolagen bakom bygget av TAP, svenska Swedegas, bygga LNG-terminaler för samma smutsiga energikälla på åtta platser i landet. En av dem är Sundsvall. Att satsa på fossila bränslen 2017, när den svenska regeringen sätter upp mål att bli ett av världens första fossilfria land är bakåtsträvande, men innebär också att vi missar en chans att visa vart vi som ort och samhälle vill vara på väg.

För Plus-kunder: Trots kalldusch från EU – planerar storsatsning på gröna bränslen längs Norrlandskusten

Tillsammans borde vi kontakta miljöförvaltningen, hamnen och våra lokalpolitiker för att ifrågasätta planerna. Nu är det dags för Sundsvall att satsa på förnybart och hållbart i stället.

Andreas

Läs också:

Svårt få fossilfritt med ökad befolkning

Mer krävs för fossiloberoende 2030 – omställningen tappar fart

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel