Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nej till hundbad i Tranviken – kommunen borde sätta upp en skylt med regler

Hur tänker ni i Sundsvall om hundar på Tranviken – Alnös forna badpärla?

Under sommaren 2018 gick ryktet att Tranviken var stängt, förvisso själva anläggningen, men stranden var öppen och fri. Kommunen hade till och med fixat en toalett vid vägen, städat stränderna och tömt papperskorgar på kvällarna, vilket var väldigt trivsamt.

Jag var där ofta och njöt av den blandade skara människor som sökt sig dit. När jag kom dit tidigt på morgonen kunde jag se att älgar passat på att ta sig en strandpromenad och kanske ett dopp, men de hade vettet att bada efter eller före oss andra entusiaster.

Så tycker jag det borde vara för hundar och deras ägare också. Varför ska Tranviken bli ett tillhåll för hundar, när det är så många barn och äldre som är där och har det gott?

Känns som om mycket borde göras åt Tranviken, toaletter och det före detta utomhusbadet, plus restaurangen som är en väldigt ledsam syn.

Sedan alla dessa vattenskotrar och mindre motorbåtar som lägger till på stranden eller ankrar upp väldigt nära oss som gillar att bada eller leka vid strandkanten, hur tänker ni där?

Varför känns det som om att de som styr vill få bort oss från denna strand genom att göra det till en badplats som är tillåten för hundar – och för vattenskotrar som kör upp på stranden samt småbåtar som ankrar upp alldeles för nära?

Både Sundsvall och Alnö har en massa kust där det går att bada, så lägg hundbadet någon annanstans än på Tranviken.

Kommunen borde sätta upp en skylt med regler så att alla har koll. Det vore också lättare att säga till om man kan hänvisa till vilka regler som gäller för oss alla på denna gemensamma badplats.

Glad för allmänna bad

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel