Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nelin trotsade magsmärtorna – slutade 31:a: Lindström bäste svensk i Ryssland

De svenska herrarna hade en bra dag i skidskytteavslutningen. Starkast insats gjorde Jesper Nelin, som tog sig till topp 30 trots magsmärtor.

Fredrik Lindström gjorde ett väl godkänt lopp i ryska Chanty Mansijsk och gick in på 13:e plats i mål trots bom. Det innebär världscuppoäng och start i masstarten i helgen för honom.

– Det är lite surt med två bom på stå men det var en fin tävling. Det är ganska kärvt nu och det går tungt i de branta partierna så jag hade tur med att jag fick folk att åka med ute i spåret, säger Fredrik Lindström till TV4 Sport.

LÄS MER: Sex svenska åkare reser till Ryssland för finalen av världscupen

Inför masstarten har han en hel del positivt att ta med sig men han upplever problem med skyttet.

– Man tar med sig just att åkningen stämmer och att jag kan följa med de flesta. Det har varit så hela vintern att stående har varit kruxet för min del, säger Lindström.

För att klara nålsögat till masstarten i den avslutande världscupen för i år krävs minst 60:e placering. Torstein Stenersen gick in på topp 40 men halkade ner till plats 39 och till slut plats 42.

– Det funkar bra med liggande och står bra på stå. Men jag är förbannad, det är surt, det är för dåligt, sade en besviken Stenersen efteråt, till TV4 Sport.

Han hade två bom och var nästan två och en halv minut efter österrikaren Julian Eberhard som tog sin första världscupseger, bara 1.1 sekund före Simon Schemp.

– Det är väl inte katastrof men det är inte topp heller så det är surt att avsluta så här.

LÄS MER: Fredrik Lindström slår ur underläge i VM: "Det har varit lite struligt"

Förstaårsvärldscuparen Jesper Nelin, som innan loppet uppgav att han har problem med magen, hade en bra dag trots hälsoroblemen och åkte in på plats 30.

Nelin slog bland andra Tarjei Boe och Martin Fourcade, som hade en riktigt tung sprint med fyra straffrundor.

– Min mage är inget vidare. Det gick bättre när jag körde men det gick väldigt tungt i spåret i dag. Det var synd med liggande skyttet men annars är jag nöjd med skyttet, säger Jesper Nelin.

Lindström slutade på delad 14 plats och Stenersen på 48:e. Jesper Nelin slutade på plats 32. Både Nelin och Stenersen är därmed med till jaktstarten.