Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nelson satsar på programmering istället för skidor

TH träffar den nyavhoppade skidstjärnan när han är ute på en av vårens första löparrundor mellan hembyn Bruksvallarna och Ramundberget. Lars Nelson har idag fredag gett besked att han lämnar skidåkningen och istället satsar på en treårig distansutbildning i programmering vid Mittuniversitetet.

– Jag hade bestämt mig för att VM i Falun var slutmålet. Sedan skulle jag ta mig en ordentlig funderare. Det har jag gjort och kom fram till att jag även vill göra andra saker än att träna och tävla. Därför hoppar jag av, säger Lars Nelson. 

Han ser med glädje tillbaka på sitt skidliv med hård träning och många höjdpunkter och medaljer men han ser också framåt med lika stor glädje.

 – Jag ser fram emot mitt nya liv. För mig finns det mycket annat än skidåkning.

Lars Nelson har satt upp webbplatser och gjort en del andra programmeringsjobb. Nu ska han utbilda sig i sin hobby.

– Jag behöver bli mer avancerad när det gäller programmering, konstaterar Lars Nelson, som gick ut skidgymnasiet i Sveg med riktigt bra betyg och torde komma in på högskoleutbildningen.

Han har utvecklat en träningsdagbok och håller på med en solcellsdriven väderstation som ska visa vattentemperaturen och lufttemperaturen vid fritidshuset i stugägarens dator.

Lars Nelson kan tänka sig att åka något motionslopp framöver men i övrigt är tävlingsskidåkningen ett avslutat kapitel.

– Nu ska jag njuta av våren och åka skidor bara för att det är kul. I helgen ska jag åka snowkite. Det är riktigt kul.