Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-scouter såg Dahlén göra ny poäng – nu väntar landslagsuppdrag för talangen

När de flesta av Timråspelarna går på två dagars ledighet sätter sig Jonathan Dahlén på ett flygplan till Tyskland.
– Flyget går klockan sex i morgon, säger Timråtalangen som åker på landslagsuppdrag.

Annons

Det är en femnationersturnering som väntar för Jonathan Dahlén och "Team 19-landslaget" under ledning av före detta Timrå IK-tränaren Tomas Montén.

I stället för vila och träning med Timrå IK väntar alltså fyra matcher under tisdag, onsdag, torsdag och lördag.

– Sedan plockar Timrå IK upp mig på söndagen för att åka till matchen mot Oskarshamn nästa måndag, säger Jonathan Dahlén och tillägger:

– Det är ju att spela matcher som är kul.

Han ser med andra ord fram emot den kommande veckan.

– Det är alltid spännande och kul att åka iväg på sådant här, ett äventyr. Det är många nya i truppen också som vill visa upp sig, säger Dahlén.

Timrå IK:s 18-årige poängkung fick en ny assistpoäng mot Pantern, men var förstås besviken över förlusten.

– Det är effektiviteten som avgör och jag tycker att vi brister lite i försvarsspelet i dag också. Vi var inte lika tajta som vi varit tidigare matcher, men Johan Mattsson håller oss kvar ändå, säger Jonathan Dahlén.

På läktaren i Timrå Isstadion satt scouter från NHL-klubben New York Rangers på lördagen. Klubben som hockeylegendaren Ulf Dahlén representerade under delar av sin NHL-karriär och det är ingen högoddsare att det var sonen Jonathan Dahlén som de studerade den här kvällen. De fick se forwarden göra en ny stabil insats i Hockeyallsvenskan och under kommande vecka får Dahlén alltså visa vad han går för även mot mer jämnåriga motståndare.