Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

NHL-stjärnans unika satsning – släpper tavlor av Sundsvallskonstnären

Hockeykort och idolbilder finns det många av.
Sundsvallsbon och NHL-stjärnan Alexander Steen tar det ett steg längre.
Nu ska det säljas Steen-tavlor gjorde av Sundsvallskonstnären Christian Beijer.
– Det var ett kul uppdrag, säger Beijer.

Annons

Vi har tidigare berättat om Alexander Steen och hans engagemang utanför hockeyrinken. Han har bland annat startat bolaget Steen Invest och planerar att göra olika projekt i Sundsvallsområdet i framtiden.

Nu har NHL-stjärnan och St. Louis-profilen alltså blivit tavla i popkonst-stil.

Det var Alexander Steen själv som tog initiativ till samarbetet med konstnären Christian Beijer och den 14 december släpps tavlorna till försäljning.

– Jag fick förfrågan om jag kunde tänka mig att göra en sådan grej och Alexander trodde att det fanns en marknad där borta i Nordamerika, säger Christan Beijer.

Han har tidigare haft ett samarbete med Sundsvall Hockey, men det är första gången som han fått ett sådant här uppdrag av en idrottsstjärna.

– Det är alldeles nytt för mig. Det var ett kul uppdrag och en trevlig kille som tusan så det var bara roligt, säger Beijer.

– Tavlorna har varit klara ett tag, men Alexander har väntat på rätt tillfälle att släppa dem. Hockeyklubben har ju en hel del fans så det borde inte vara allt för svårt att att sälja dem. De kommer framför allt att säljas där borta, men jag har fått tillåtelse att försöka sälja några i Sverige också, säger konstnären.

Tavlorna finns i 200 exemplar fördelat på två olika storlekar. Priset är 500 dollar (cirka 4365 svenska kronor) för en tavla som är 50x70 centimeter och 700 dollar (cirka 6111 kronor) för 70x100.

Dessutom finns det 20 stycken "deluxe"-tavlor som är 70x100 centimeter och signerade av Steen – och de kostar 1000 dollar (cirka 8730 kronor).