Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läckra målet bakom Zätas historiska notering: "Det är en stor grej"

Henrik Zetterberg är nu femte bästa målskytt genom tiderna i Detroit Red Wings efter att han passerat Ted Lindsay.
Det efter sitt läckra mål mot San Jose Sharks.
– Ted betyder mycket för mig så att passera honom och få göra det i den här arenan, där jag spelade min första NHL-match gör det speciellt säger Zetterberg till Detroits hemsida.

Annons
Henrik Zetterberg är nu Detroit Red Wings femte bästa målskytt genom tiderna.

Under en tid har Henrik Zetterberg delat femteplatsen i Detroits skytteliga genom tiderna med Ted Lindsay, som var lagkapten i fyra säsonger och vann lika många Stanley Cup i Detroittröjan, på 335 mål.

Nu är Zetterberg ensam på femteplatsen.

Knappt fem minuter in i den tredje perioden i nattens match mot San Jos, som Detroit förlorade med 3–6, fick Zetterberg en passning från Gustav Nyquist som släppte pucken bakom sin rygg varpå Zetterberg skickade upp pucken i krysset bakom Martin Jones i Sharksmålet.

Målet var Zätas tionde för säsongen och såg alltså till att han nu är ensam om femteplatsen i lagets målliga genom tiderna.

– Personligen är det en stor grej att passera Ted, något jag tror jag sagt tidigare. Ted betyder mycket för mig så att passera honom och få göra det i den här arenan, där jag spelade min första NHL-match gör det speciellt säger Zetterberg till Detroits hemsida.

Milstolpe för "Zäta" när Detroit tog fjärde raka segern: "Det visar att man börjar bli gammal"

Nu börjar jakten på femteplatsen i Detroits poängliga genom tiderna, för det krävs det fem poäng till för att passera Sergei Fedorov som ligger fyra poäng för Zäta. Fedorov har också fjärdeplatsen i målligan på 400 mål, alltså 35 mål före Zetterberg.

Jakten på den 1000:e poängen i NHL är också i full gång för 37-åringen som just nu står noterad för 950 poäng på 1069 matcher i ligan.

► (+) Bäst 2017 – plats 4: Ett tufft år för Zetterberg – som ändå är med i toppen

Mer läsning

Annons