Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NHL-spelarens fina gest till de sjuka barnen: "Det finns många ändamål som behöver pengar"

50 kronor för varje anmäld deltagare i Ljustorps triathlon. Så mycket skänker Anton Lander och hans fru till lekterapin på Sundsvalls sjukhus. "Just lekterapin på Sundsvalls sjukhus kändes rätt för oss" skriver Lander i ett sms till ST-sporten.

Annons

I de USA och Kanada är det vanligt att spelare i de stora ligorna, till exempel NHL, är engagerade i olika välgörenhetsprojekt och organisationer. Något som Anton Lander och hans fru Malin inspirerats av.

När Ljustorp triathlon arrangeras i slutet av juli månad kommer paret att skänka 50 kronor för varje deltagare till lekterapin på Sundsvalls sjukhus.

Anton Lander och frun Malin vid förra årets bröllop.

"Det är väldigt mycket välgörenhet i Nordamerika och det har verkligen inspirerat mig och Malin. Vi har funderat ett tag på hur vi skulle kunna göra något här hemma. Då tyckte vi att Ljustorp triathlon passade perfekt. Det är arrangörer med mycket hjärta och deltagare i alla åldrar. Det finns många ändamål som behöver pengar till forskning och annat, men just lekterapin på Sundsvalls sjukhus kändes rätt för oss" skriver Anton Lander i ett sms till ST-sporten.

Mer läsning

Annons