Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pittsburgh håller spänningen uppe: "Gör vår bästa match i hela slutspelet"

/
  • Pittsburghs Matt Cullen firar Sidney Crosbys 3–0-mål mot Tampa Bay.

Pittsburgh tvingade fram en sjunde och avgörande match i NHL-slutspelet när laget vann över Tampa Bay med 5–2 på hemmaplan.

Annons

Efter två perioder ledde Pittsburgh med övertygande 3–0. Patric Hörnqvist höll sig framme och skickade pucken till Sidney Crosby som med ett handledsskott satte 3–0-målet bakom Tampa Bays målvakt Andrej Vasiljevskij en halv minut före periodvila.

– Vi gör vår bästa match i hela slutspelet. De två första perioderna har de i princip ingenting. Jag tror de får iväg elva skott. Och det är ett väldigt bra lag. Som spelar på hemmaplan. Det säger mycket om vad vi kan åstadkomma när vi spelar på rätt sätt, säger Patric Hörnqvist till Aftonbladet.

Tampas Brian Boyle gjorde sitt bästa för att ändra inriktning på matchen och satte två mål på drygt sju minuter i början av tredje perioden. Men det räckte inte. Pittsburgh tryckte tillbaka ordentligt och gjorde två mål till innan sista perioden var slut.

Pittsburghs målvakt Matt Murray gjorde 28 räddningar i matchen, varav 17 i den tredje perioden. Han var tillbaka efter det att ha lämnat plats åt veteranen Marc-André Fleury i match fem.

Läs också: Tampa Bay vände och vann – kan avgöra matchserien på hemmaplan

– De har kastat in bollen på vår planhalva, nu är det dags för oss att smasha tillbaka den, kommenterar Tampatränaren Jon Cooper matchresultatet för tidningen Tampa Bay Times.

Den sjunde och avgörande matchen spelas på torsdag i Pittsburgh. I potten ligger en plats i Stanley Cup-finalen mot antingen San Jose eller St Louis.

– Det är inget snack, det är den största match jag någonsin spelat. Det är sådant här man drömmer om när man växer upp och jag ska bara njuta av att jag får vara med om det, säger Hörnqvist till Aftonbladet. (TT)

Läs också: Efter benbrottet: Strålman tillbaka på isen – målskytt direkt

Mer läsning

Annons