Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

St Louis vann målrik match - Steen svarade för en assist

/

St Louis lyckades inte riktigt ta död på spänningen trots 4–0-ledning efter två perioder, men vann till slut semifinalen mot San Jose med 6–3.

Annons

Det såg till en början ut som en repris på gårdagens semifinal mellan Tampa Bay och Pittsburgh efter att St Louis tagit ledningen med 4–0 under matchens två första perioder, och San Jose sedan startat ett seriöst upphämtningsförsök i tredje med ett reduceringsmål.

Men där Pittsburgh täppte igen bakåt så lyckades inte San Jose hålla tätt i en period där inte mindre än fem mål gjordes.

Alexander Steen var en av svenskarna som visade framfötterna. Med ett direktskott en meter framför blålinjen, som Troy Brouwer styrde in, gjordes 5–1.

Det var först med St Louis sjätte mål, av Alex Pietrangelo i tom kasse med drygt fyra minuter kvar, som matchen kändes avgjord, och då fick ändå Melker Karlsson in ett tröstmål minuten efter, hans tredje i slutspelet.

Egentligen rörde det sig om ett självmål av i Joel Edmundson i röran framför målvakten Jake Allen, men Karlsson var siste San Josespelare med pucken.

Därmed står det 2–2 i matchserien som avgörs i bäst av sju. Nästa match avgörs i St Louis på måndag, lokal tid.

Carl Gunnarsson fick gå till omklädningsrummet efter ett våldsamt slagsmål med Brenden Dillon i slutet av matchen.

Mer läsning

Annons