Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Gjorde sitt första NHL-mål efter kaosartad dag

"Du ska spela med Buffalo i kväll". Det samtalet fick Johan Larsson bara timmar innan nedsläpp.
Efter en timme i bilen på motorvägen och missad värmning hann han precis till matchstart.
Lite senare gjorde 22-åringen karriärens första NHL-mål.

Annons

Lördagen den 21 december 2014 är en dag Johan Larsson sent kommer att glömma. Bara timmar innan nedsläpp fick han reda på att han blivit uppkallad till Buffalo Sabres från farmarlaget Rochester Americans i AHL, cirka en timmes bilresa från Buffalo.

För Larsson var det bara att kasta sig i bilen och ge sig ut på motorvägen mot arenan för matchen mot Colorado Avalanche. Värmningen hann han inte fram till, men väl till matchstart.

En match där Colorado var tämligen överlägsna och gick ifrån till 4–0. Men 13.27 in i tredje perioden fick Johan Larsson pucken i ett bra läge på pass från Chris Stewart. Den förre Brynäscentern sköt direkt och pucken in i mål bakom Calvin Pickard i Coloradomålet.

En dag som ovetandes startade i Rochester och AHL slutade i Buffalo och NHL – och karriärens första NHL-mål i hans 34:e match. Lagkamraten Nicolas Deslauriers var snabbt framme och tog hand om pucken.

Den som för alltid kommer att påminna Johan Larsson om den smått kaotiska dag då han gjorde sitt första NHL-mål.

En mer van NHL-målgörare hade också en bra kväll; Nicklas Bäckström, som svarade för två mål och en assist när hans Washington slog tillbaka New Jersey med klara 4–0. Även Calle Järnkrok presenterade sig i målprotokollet, när hans Nashville vann med 6–5 mot Minnesota efter förlängning. Segerskytt, en annan ex-brynäsare: Mattias Ekholm. Elias Lindholm svarade för en assist när Carolina föll med 3–2 på straffar mot New York Rangers.

Se alla resultat, målgörare och statistik

Mer läsning

Annons