Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Måltorkan över för Zäta

Den 15 matcher långa måltorkan är över.
I matinéföreställningen mot Pittsburgh slog Henrik Zetterberg till.
Detroitkaptenen noterades även för en assist i segermatchen.

Annons

Stjänsmällen i Philadelphia på lördagen var som bortblåst. När Detroit Red Wings dagen efter gästade Pittsburgh för en tidig eftermiddagsmatch i Nordamerika trampade Detroit full gas direkt. Redan efter 1.21 kom första målet genom Riley Sheahan och innan den första perioden var över hade Detroit utökat även till 2–0.

För Henrik Zetterberg, som haft en sällsynt lång måltorka, kom en efterlängtad utdelning 7.44 in i andra perioden. Senast Zäta hittade rätt var den 27 januari, sen dess har den 34-årige veteranen lämnat isen mållös 15 matcher i rad. Dessutom missade han ett antal matcher i slutet av februari på grund av skada.

Gustav Nyquist lyckades behålla pucken i anfallszon och spelade därefter fram Zäta som tagit plats vid bortre stolpen. Styrningen betydde 4–0, dessförinnan hade Zäta även spelat fram till 3–0-målet.

Detroit vann till slut med klara 5–1 och ligger på 6:e plats i den östra konferensen, med betryggande marginal ner till under slutspelsstrecket. Zetterberg är nu uppe i 59 poäng den här säsongen, 16 mål och 43 assist.

Se alla resultat, målgörare och statistik

Mer läsning

Annons