Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni är en lobbyorganisation

Mp fortsätter att driva propaganda för den olönsamma vindkraften. Vi är dock övertygade om att Mp känner till att vindindustrin i Sverige i april 2012 skrivit ett brev till regeringen där man erkänner att man är bankrutt. Några citat från brevet: Alla som inte har omfattande eget kapital att sätta in får inga lån på de kalkyler som presenteras - hela branschen blöder - branschen riskerar falla samman - befintliga vindkraftverk klarar inte sina egna kostnader - ingen kalkyl går att räkna hem - det brådskar om inte branschen ska gå ner för räkning. Vet Mp något som inte branschen själv vet, eller vad är det som pågår? Om nu vindkraften är så lönsam som Mp säger, varför gormar partiet då om ännu mer subventioner? Mp försöker också dölja att flera internationella undersökningar visar att för varje subventionerat grönt jobb i vindindustrin så försvinner två till tre riktiga jobb i andra branscher på grund av ökade kostnader för el. Mp hämtar sina uppgifter från EWEA som är vindindustrins branschorganisation i Europa. Våra uppgifter kommer från Kungliga Vetenskapsakademien och Ingenjörsvetenskapsakademien. Om Mp skulle använda oberoende källor skulle man komma till samma resultat.

När man framhåller Tyskland som exempel så glömmer man lägligt att nämna att Tysklands kostnader bara för solenergisubventionerna uppgår till 700 miljarder kronor, en satsning som nu står på ruinens brant samtidigt som man nu tvingas starta en mängd nya kol- och gaskraftverk.

Vår utsläppsfria svenska mix av vatten- och kärnkraft har i decennier varit en framgång för vårt land, både ekonomiskt och miljömässigt. Mp oseriösa krav på 100 procent förnybart visar att partiet inte är moget att sitta i en regering.

Jonny Fagerström

Björn Törnvall

Föreningen Svenskt Landskapsskydd

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel