Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni brister i fantasin – maten ska även se aptitlig ut

Svar på repliken Vi tar utvecklingen av sjukhusmaten på stort allvar, ST 13/9.

I min insändare 7/9 betonade jag att det inte var mitt personliga missnöje med maten på sjukhuset som gjorde att jag reagerade, vilket replikören inte tagit fasta på. Jag är ingen som allmänt klagar på det som bjuds.

Läs insändaren här: Sjukhusmaten är en riktig skämskudde för landstingets ledning

Det handlar om en förvåning över näringsinnehåll – kolhydrater i massor, minimalt med grönsaker och sås i mängder. Det handlar om omväxling – jag hann få fem måltider i följd med potatis som bas, då har planeringen gått fel. Det handlar om att patienterna ska serveras något som ser tilltalande och aptitligt ut, man äter med ögonen också. En stor, vit tallrik helt täckt av vit sås med en vit fiskbit på sju centimeter och tre potatisar, låter det fantasifullt?

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Det här är ingen ny debatt, och ändå verkar det inte hända så mycket. Jag tror att man måste ändra tänket när det gäller sjukhusmaten, det är klart att det går att förbättra betydligt. Kostnadsfrågan är förstås viktig, men är det bättre att bjuda på mat som inte äts upp utan slängs?

Nöjd men fundersam patient

Läs även:

Sjukhusmaten förtjänar inte kritiken

Sjukhusmaten i Sundsvall får hård kritik: ”Skulle skämmas över att skicka ut den maten” (Plus)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel