Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ni glömmer bort en stor väljargrupp – vi sitter isolerade i våra hem med en liten matlåda

Annons
Skribenten menar att pensionärer inte är en prioriterad grupp i Timrå kommun. Bilder: Fredrik Sandberg/TT / Jessica Gow/TT

Med anledning av Från och med i sommar ska ungdomar få åka gratis i Timrå, ST 16/5.

Jag har själv som pensionär inget emot detta men konstaterar bara att den styrande majoriteten i Timrå under ett valår väljer att satsa på ungdomar och inte på en stor grupp om över 25 procent av presumtiva väljare i kommunen. Klart att det är ungdomen som är framtiden, men vi som byggt upp landet förtjänar tydligen inte någon del av kakan.

I stället har kommunen som exempel valt att för de äldre som får sin mat levererade av kommunen begränsa till bara en storlek på matportionerna. Annars skulle det bli så dyrt för kommunen! Alltså oavsett om du väger 35 kilo eller 135 kilo som äldre och köper din mat av kommunen så skall det du får räcka. Detta har redovisats inför ett kommunfullmäktige för någon månad sedan och vad som är allvarligt är att inget annat parti protesterade.

Detta är alltså Timrå kommun där alla äldre skall vara nöjda!

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Någon satsning på oss äldre som tjänat ut görs ej av kommunen. Vi skall sitta ensamma isolerade i våra bostäder med en liten matlåda. Säkert menar man från styrande att man anordnar både den ena och den andra aktiviteten för just de äldre. Men tyvärr är det så att vi äldre inte tar oss till dessa aktiviteter på grund av våra handikapp.

Om vi har färdtjänst är antalet enkelresor dessutom av kommunen bestämt att vara max tolv i månaden. Dessa enkelresor skall dessutom räcka till apoteksbesök, handla kläder och mat, klippning med mera. Dessutom tillkommer väntetiden för att beställa denna färdtjänstresa som kan bli riktigt lång. Det märks med andra ord vilken väljargrupp som den styrande majoriteten i Timrå prioriterar. Sorgligt att vi som byggde upp landet inte är värda litet mer.

Pensionär i Timrå

Läs också:

600 kronor i höjd pension är snålt – fattigpensionärerna riskerar att bli betydligt fler på grund av regeringens stöld

Äldre utsätts för risker varje vecka: Bemanningen inom omsorgen räcker inte till

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel
Annons