Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni kan inte hindra oss från att prioritera välfärden

Vi presenterade i början av oktober en välfärdssatsning som bland annat innehåller 30 miljoner kronor till förstärkt bemanning inom äldreomsorgen. Vi var oerhört stolta och vi har de senaste veckorna märkt att satsningen är väldigt välkommen både bland personal, vårdtagare och anhöriga. Därför blev vi väldigt förvånade när den samlade oppositionen, från (MP) till (SD), beslutade att säga nej till vårt förslag och i stället utreda frågan vidare genom en så kallad återremiss. För vår del behöver vi inte fundera mer, vi vet att vi vill prioritera äldreomsorgen och det är just därför vi gör den här satsningen.

Läs också: Ny välfärdssatsning – 30 extra miljoner ska skapa guldkant på Sundsvalls äldreboenden

Oppositionen, med (SD) och (M) i spetsen, vill däremot något annat. (M) har redan tidigare aviserat att de vill göra större besparingar på socialnämnden än något parti så det var i sig inte så förvånande. Men trots att många av oppositionens partier under debatten lyfte vikten av att satsa på en höjd kvalitet inom äldreomsorgen, säger de samtidigt nej till en förstärkning av bemanningen. 

Hur ska kvaliteten bli bättre när resurserna ska bli mindre? Det är en fråga som Sundsvalls äldre förtjänar ett svar på.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi kommer inte att ge oss, vi kommer att komma tillbaka med vår satsning och hoppas kunna fatta beslut innan årsskiftet. Varje gång vi får chansen kommer vi i den här politiska majoriteten att prioritera välfärden. Det kan inte (SD) eller (M) hindra oss från att göra.

Malin Larsson (S), ordförande Socialnämnden

Hans Forsberg (C), ledamot kommunstyrelsen

Niklas Evaldsson (V), ledamot Socialnämnden

Läs också:

S, V och C: Våra äldre förtjänar en trygg ålderdom – nu stärks bemanningen

L: De största underskotten någonsin går inte att sopa under mattan

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel