Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni kommer in i våra vardagsrum – tänk på vilken makt ni har

Så mycket enklare livet skulle vara om jag kunde stämma in i hyllningskören för #metoo-kampanjen. Men naturligtvis sitter det en liten tvärvigg på min axel som ställer frågan – var går gränsen? När är allting tillåtet och när är ingenting tillåtet?

Jag skulle vilja vända mig till de kvinnliga skådespelarna. Är ni medvetna om vilken makt ni har? Speciellt gäller den makten tv-roller. Då kommer ni in i vardagsrummen och kan göra skillnad genom vilka roller ni säger ja till och vilka roller ni säger nej till.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Vi tänker oss att jag har bänkat mig framför tv:n på bästa sändningstid för att se en serie. Utan att ha blivit tillfrågad befinner jag mig plötsligt i någons sovrum mitt i en sexakt. Är det okej?

Elisabeth Walfridsson

 

Läs mer om #metoo:

#metoobackstage: Upprop från kvinnor bakom scen och kamera

Tusentals journalister i upprop mot övergrepp och sexism – här är deras vittnesmål

Över 2000 kvinnor inom idrotten i upprop mot sexism och övergrepp

► Debatt: Elin Nilsson: Skulden och att städa upp efter männen sitter i vår ryggmärg – nu störs ordningen

► För Plus-kunder: Mirjamsdotter vill bryta tystnadskulturen på redaktionerna: "Ska bli socialt omöjligt för män att hålla på"

► För Plus-kunder: Lina Norberg Juuso menar att sexuella trakasserier sker överallt: "Har blivit klappad på rumpan av lokalpolitiker"

► Insändare: Kvinnors rädsla för att bli ifrågasatta är själva kärnan i #metoo

► Insändare: Hormonstinna mäns sexdrift behöver inte vara förklaringen till trakasserierna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel