Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ni lyssnar tydligen bara på vindkraftsetablerarna"

Ånge kommuns uttalade välvilja gentemot den planerade vindkraftsparken på Bäråsen har väckt ilska i bygden som berörs.

I samband med helgens årsmöte för Östra Finnbygdens intresseförening så författades en skrivelse som genomsyras av skarp kritik med Ånges politiker som tydliga mottagare.

– Ni politiker som talar vitt och brett om hur ni arbetar för landsbygdens överlevnad har tydligen glömt de människor som lever där, skriver föreningen, som framfört sitt tydliga motstånd mot vindkraftsplanerna, men som man upplever att politikerna inte har lyssnat på.

– Er hantering av detta ärende är ett tydligt exempel på hur ni politiker arbetar, eftersom den protestskrivelse som vi lämnat till kommunen inte har gett någon som helst reaktion hos er, skriver föreningen.

De bygdemedel som nämns i sammanhanget ses heller inte som någon större kompensation.

– Den lilla summan är ynklig i förhållande till de förluster vi gör i livskvalitet, men ni lyssnar tydligen bara på vindkraftsetablerarna som får komma på era möten och sprida sitt budskap om lycka och välstånd. Våra åsikter är däremot bara att strunta i, skriver föreningen.

Skrivelsen avslutas därefter med ännu ett förtydligande om vad boende i Östra Finnbygden anser om vindkraftsplanerna, och en förnyad uppmaning till politikerna att lyssna på lokalbefolkningen och säga nej till vindkraft på Bäråsen.