Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni ska ha respekt, men jag väljer NHL

Annons

Sundsvall Hockey och Timrå IK spelar båda i Hockeyallsvenskan den här säsongen. Superkul för distriktet, framför allt med de fyra derbyn som det innebär, och det är bara att hoppas att de båda klubbarna håller sig kvar och säkrar en plats i nästa års allsvenska.

Kul också för supportrarna som får de derbyna de varit utan så länge, om vi inte räknar med de matcher där lagen stött på varandra i SCA-cupen och det gör vi väl inte riktigt.

Det första derbyt lockade också över 5 000 personer till Timrå Isstadion.

Men trots att distriktet har två klubbar i Hockeyallsvenskan har jag svårt att på riktigt gå i gång på serien i övrigt. Jag har svårt att sätta mig ned i soffan och zappa in en match mellan AIK och Leksand en tisdagskväll. Lika svårt har jag att sätta mig ned och slökolla på en SHL-match.

Innan jag i vintras flyttade till Stockholm för arbete på en annan tidning hade jag knappt sett en minut av den SHL-säsong som pågick då. Väl i Stockholm såg jag säkert tre till fyra matcher per omgång beroende på vilka dagar man jobbade i veckan, men inte heller då kände jag att jag verkligen blev lockad.

Om jag vill se en hockeymatch utanför arbetstid, där jag givetvis följer Sundvall och Timrå så mycket jag kan, väljer jag hellre NHL. Inte bara när "mitt" lag Buffalo spelar, utan även när till exempel Montreal-Philadelphia ställs mot varandra.

Inte för att jag håller något av lagen särskilt högt, men jag tycker att hockeyn är bättre, och om inte annat så finns det alltid någon i något av lagen man fattar tycke för lite extra.

Det har jag svårt att göra i Hockeyallsvenskan eller SHL.

Däremot har jag full förståelse och respekt för de som omgång efter omgång, kväll efter kväll, följer sitt lag i SHL, Hockeyallsvenskan eller för all del division I eller lägre. Ni behövs, för det vore tråkigt om det inte fanns något intresse för våra lokala lag.

Det är bara inte min grej, men så har jag inget lag som är "mitt" på det sättet i Sverige heller.