Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ni skrämde livet ur mig när ni sprang ut på vägen

Nyligen körde jag på Oscarsgatan ned mot stan, och plötsligt bestämde sig en man för att snedda över vägen i mörkret framför bilen. Han hade inga reflexer på sig så det var tur att han klarade sig för han syntes verkligen inte.

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Jag åkte sedan vidare med hjärtat i halsgropen, mot Kvissleby, och passerade en buss vid gymmet. Där beslutade sig en yngre man för att springa ut över vägen, framför bussen där jag kommer körandes med min bil. En sån himla tur för den killen att han klarade livhanken, men han skrämde livet ur mig som inte hade en chans att se honom.

Läs också: Ser du mannen som passerar över vägen? Så lite syns du utan reflex

Alltså, nu får det vara nog, ta på er reflexer, se er för när ni ska passera över en trafikerad väg och lita inte på att ni syns fast det finns gatubelysning – och spring inte ut framför bussen på en så pass trafikerad väg! Så här är det ju varje dag man är ute och kör, och jag ser mig extra för och försöker förutse alla faror.

Skrämd

Läs också:

Svart må vara moderiktigt – men är du redo att riskera livet för det?

Syns du inte, finns du inte – lys upp i mörkret och förhindra olyckor

Att kasta sig ut på övergångsstället är inte rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel