Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nicklas Nyberg köper Wifstavarv: "Det är som gjort för datacenter"


Nicklas Nyberg och hans Nybergs Fastigheter & Förvaltning vill bland annat etablera ett datacenter på Wifstavarv. Det meddelades under en presskonferens på onsdagen.

Ledare: "En vitamininjektion för Västernorrlands näringsliv"

Nybergs Fastigheter & Förvaltning har en mängd planer för fastigheten Wifstavarv, som man nu förvärvat. Framför allt vill man etablera ett datacenter på området. Mikael Aamisepp på Big Green Data säger att området har alla förutsättning för att bli ett datacenter.

– Vi söker utmaningar, tycker det är roligt och anser oss vara duktiga på det, säger Nicklas Nyberg om utmaningen att ta över Vivstavarv.

Om prissumman sa Nicklas Nyberg att det var en "Väldigt bra affär för Metsä...".

Läs också: Först Ting1 - nu ska Nyberg bygga högre

Förutom datacenter har Nyberg planer på en båt som ska fungera som boende för de arbetar som bygger nya Östrandfabriken. Dessutom hoppas han att en mängd små och medelstora företag ska kunna ha lokaler i området, bland annat vore det lämpligt med elfirma, målerifirma eller åkeri. Dessutom finns det väldigt mycket kontorsutrymmen, enligt Nyberg. Fastigheten består enligt Nicklas Nyberg av 25 000 kvadratmeter lokaler, 24 hektar mark och 67 hektar mark om man även räknar in vattnet.

Läs också: Här är Nicklas Nybergs nästa drömhus

Timrås kommunalråd Ewa Lindstrand (S) säger att hon tror att området kan börja leva igen och hon tackar Nicklas Nyberg för detta.

Anders Ek, vd Metsä board, säger att det är viktigt för dem att de hittar en partner som kan driva Vivstavarv vidare i någon form.

Vivstavarv har stått tomt sedan fabriken lades ner för nästan 10 år sedan. 184 personer blev av med jobben när pappersbruket lades ner. Andra har varit intresserade av att ta över lokalerna, men det är först nu ett köp blir av.

Fastighetsentreprenören Nicklas Nyberg är bland annat känd för bygget av det omdebatterade och färgglada flerfamiljshuset Ting1 i centrala Örnsköldsvik.

■■ Den här artikeln hade du kunnat få som pushnotis i din mobil. Ladda ner Allehandas nya app till Iphone eller Android.