Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nicklas Nyberg om intresset för Ocean Gala: "Kan bara gratulera hamnägarna i Utansjö"

Artikel 7 av 45
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Entreprenören Nicklas Nyberg har haft långtgående planer på att starta ett asylboende på vatten i Vivstavarv. Nu berättar han om turerna kring Ocean gala som just nu ligger förtöjd i Utansjö hamn.

Annons

Nicklas Nyberg driver och är delaktig i flera företag runt om i Västernorrlands län. I januari tidigare i år köpte Nyberg Vivstavarv i Timrå kommun för att på sikt kunna etablera företag vid hamnområdet. Ett förslag som då fanns var att man skulle kunna starta ett asylboende i form av ett fartyg.

Läs mer: Här anländer omtvistade kryssaren Ocean Gala

– Det var ett förslag från kommunen att man kunde ha Ocean Gala där för att lösa boendekrisen som fanns då, säger Nicklas Nyberg.

Nicklas Nyberg köpte Vivstavarv tidigare i år.

Är du intresserad av att starta ett asylboende i området i form av ett fartyg?

– Vi för inga diskussioner nu om att etablera Ocean Gala hos oss. En annan entreprenör valdes och vi kan bara gratulera hamnägarna i Utansjö. Men det finns flera fartyg i omlopp på marknaden som är intresserade av hamnar. Jag för inga diskussioner med dem, men jag har blivit uppvaktad, säger Nicklas Nyberg.

Läs mer: Flyktingfartyget kan flyttas till Vivstavarv – nu rasar Ewa Lindstrand (S) mot Migrationsverket

I mars fick Nicklas Nyberg ett erbjudande av fartygets ägare om att etablera ett asylboende på fartyget.

– Vi hade tankar att etablera fartyget i området. Vi fick en förfrågan och vi hade en presentation och jag tyckte att det var en bra idé och det tycker jag i dag också, säger Nicklas Nyberg.

Enligt Nicklas Nyberg fanns det långt gångna planer på att etablera Ocean Gala i Vivstavarv, men i dagsläget finns inga sådana tankar.

– Det var aktuellt i mars. Det fanns en överenskommelse och ett accepterande i kommunen men det var föll på det var sprickor i partiet. Men de var postivt inställda till det i mars, säger Nicklas Nyberg.

Annons