Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nicklas Nyberg om intresset för Ocean Gala: "Kan bara gratulera hamnägarna i Utansjö"

 
Ocean Gala
Visa alla artiklar

Entreprenören Nicklas Nyberg har haft långtgående planer på att starta ett asylboende på vatten i Vivstavarv. Nu berättar han om turerna kring Ocean gala som just nu ligger förtöjd i Utansjö hamn.

Nicklas Nyberg driver och är delaktig i flera företag runt om i Västernorrlands län. I januari tidigare i år köpte Nyberg Vivstavarv i Timrå kommun för att på sikt kunna etablera företag vid hamnområdet. Ett förslag som då fanns var att man skulle kunna starta ett asylboende i form av ett fartyg.

Läs mer: Här anländer omtvistade kryssaren Ocean Gala

– Det var ett förslag från kommunen att man kunde ha Ocean Gala där för att lösa boendekrisen som fanns då, säger Nicklas Nyberg.

Är du intresserad av att starta ett asylboende i området i form av ett fartyg?

– Vi för inga diskussioner nu om att etablera Ocean Gala hos oss. En annan entreprenör valdes och vi kan bara gratulera hamnägarna i Utansjö. Men det finns flera fartyg i omlopp på marknaden som är intresserade av hamnar. Jag för inga diskussioner med dem, men jag har blivit uppvaktad, säger Nicklas Nyberg.

Läs mer: Flyktingfartyget kan flyttas till Vivstavarv – nu rasar Ewa Lindstrand (S) mot Migrationsverket

I mars fick Nicklas Nyberg ett erbjudande av fartygets ägare om att etablera ett asylboende på fartyget.

– Vi hade tankar att etablera fartyget i området. Vi fick en förfrågan och vi hade en presentation och jag tyckte att det var en bra idé och det tycker jag i dag också, säger Nicklas Nyberg.

Enligt Nicklas Nyberg fanns det långt gångna planer på att etablera Ocean Gala i Vivstavarv, men i dagsläget finns inga sådana tankar.

– Det var aktuellt i mars. Det fanns en överenskommelse och ett accepterande i kommunen men det var föll på det var sprickor i partiet. Men de var postivt inställda till det i mars, säger Nicklas Nyberg.