Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nicklas Nyberg vill bygga Ö-viks häftigaste hus

En färgklick i centrala Örnsköldsvik. Om tre år hoppas Nicklas Nyberg kunna bjuda intresserade att flytta in till ett nytt höghus med 43 bostadsrätter.

– Det här bli Ö-viks häftigaste hus, säger Nicklas Nyberg själv.

Ett märke för Örnsköldsvik, det är vad Nicklas Nyberg hoppas att sina planer vid tingshuset blir. Tolv våningar och 43 lägenheter är planen, och bygget är minst sagt färgstarkt och sticker ut rejält.

– Dels är det nästan ett måste att avvika dramatiskt ifrån den befintliga stadsmiljön. Tingshuset är i sin tur dramatiskt på sitt vis, därför kan man säga att de här planerna är lika annorlunda åt det andra hållet, säger Nicklas Nyberg.

Om allt går som det ska är Örnsköldsviks stadsbild förändrad till 2013. Om tre år hoppas Nyberg att det blir dags för inflyttning, men det kräver däremot att Örnsköldsviks kommun gjort om detaljplanen för platsen.

– Det är ungefär tre år kvar till inflyttning, säger Nicklas Nyberg.

Just den unika designen för Örnsköldsviks del är något som har hängt med i Nybergs planer.

– Det här kommer bli ett märke för Örnsköldsvik.

Arkitekten bakom bygget är Gert Wingårdh och projektdelägare och samarbetspartner är Torsten Kai-Larsen.