Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Niklas Evaldsson (V): Vi kommer att göra vårt yttersta för att alla Sundsvallsbor ska få en rik fritid

Det spelar roll vad man röstar på i valen. Det spelar roll vilka som styr i Sundsvall.

Den styrande majoriteten bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Vänsterpartiet har tydligt uttryckt att huvudfokus för oss är att utjämna sociala skillnader i levnadsvillkor mellan Sundsvallsborna och det kommer tydligt synas i de prioriteringar som kultur- och fritidsnämnden har gjort för de kommande åren.

Alla har rätt till en meningsfull fritid och för att kunna erbjuda det kommer vi att satsa extra på att nå alla, även de som inte är så vana att delta.

För att lyckas med det måste vi finnas där behoven är som störst. Det handlar om att bygga idrottsanläggningar i kommundelar där det idag inte finns någon och om att stödet till föreningslivet särskilt ska fokusera på att stötta barn och unga i socialt utsatta miljöer.

Vi ska tillsammans med socialtjänsten arbeta för att våra pensionärer också ska få bättre möjligheter att ta del av kultur- och fritidsaktiviteter.

Genom våra bibliotek ska vi stödja skolorna med läsfrämjande verksamhet för att bidra till ökad läsglädje hos våra barn.

Vi ska se till att våra utomhusbassänger håller öppet i sommar så att fler barn och unga får en bra sommar. Vi ska samtidigt se till att vår klimatpåverkan är så liten som möjligt.

Vi kommer fortsätta att fokusera på vårt grunduppdrag att erbjuda alla Sundsvallsbor bra fritids- och kulturaktiviteter.

Bibliotek och badhus kommer att låsas upp på morgnarna, budgetrådgivarna kommer finnas beredda när vi har frågor, museerna och teatrarna kommer att erbjuda intressanta och spännande utställningar och föreställningar, skidspår kommer att spåras och badstränder ställas i ordning, bidrag till hundratals föreningar kommer betalas ut, idrottshallar och fritidsgårdar kommer att sjuda av liv och fältassistenterna kommer finnas ute i natten, plus all annan verksamhet som den fantastiska personal som jobbar i förvaltningen gör varje dag, året om.

Man brukar säga att en kedja inte är starkare en den svagaste länken och att Sverige ska hålla ihop, och då måste vi satsa på kultur- och fritidsaktiviteter. Det är i föreningslivet man många gånger börjar bygga sitt kontaktnät, det är på idrottsanläggningarna grunden för ens framtida hälsa läggs och det är kanske på teatern och museum man äntligen kan slappna av efter en lång arbetsvecka.

Vad vi gör på vår fritid är viktigt och vi kommer göra vårt yttersta för att alla Sundsvallsbor ska få en rik fritid och ett gott liv.

Niklas Evaldsson (V), ordförande i kultur- och fritidsnämnden Sundsvall

■■ Följ ST Debatt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel