Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson: "Hockeysäsongen i Medelpad tar slut för tidigt"

Annons

I morgon söndag är Kovland Hockeys säsong över. Då är det 14 februari och alla hjärtans dag.

28 februari kan Timrå IK:s säsong vara över om de inte tar sig vidare till Meca Hockey Race och allt vad det innebär, vilket de i skrivande stund inte ser ut att göra.

För Njurunda SK kan säsong vara över 21 februari om de inte tar sig vidare till kvalspel till Hockeyettan.

För Ånge IK tog säsong slut redan innan februari börjat.

Det innebär att för fyra av distriktets representationslag kan hockeysäsongen vara över innan det ens blivit mars månad.

De enda två lagen som ser ut att få spela vidare efter månadsskiftet är Sundsvall Hockey och Wildcats. För dessa två väntar kvalspel för att behålla sin plats i Hockeyallsvenskan respektive Riksserien.

"Ja men de är ju inte bättre. Hade de varit bättre hade de fått spela längre" säger kanske någon. Absolut, visst är det så. Kovland hade som mål att ta sig till play off till exempel, något de inte klarade av och därför är säsongen över efter söndagens match.

Men visst kan du väl skriva under på att det hade vare roligt med en längre säsong för fler lag än de som ska spela negativt kval i distriktet.

Visst, årets säsong i Hockeymedelpad har väl inte varit särskilt upplyftande med Sundsvall Hockeys harvande i botten. Wildcats gör samma sak även om de är klart bättre än förra året men har ett skandalderby mot Modo som slutade med ett antal hjärnskakningar som resultat och ett kvalspel väntar.

Läs mer: Skandalscener i länsderbyt – Wildcats drabbat av tre hjärnskakningar: "En fullsving i huvudet"

Timrå siktade på topp fem, men ser ut att missa playoff i säsongens absoluta slutskede den här gången också.

Det lag som gått bäst är väl Njurunda SK som har god chans till att ta sig till kvalspel till division I, om man bortser från juniorlag som har chans på slutspel och play off.

Om man räknar bort försäsongsmatcherna började säsongen i september, och nog hade jag velat se i alla fall något lag till att spela längre än februari. Och då gärna något annat än negativa kvalserier.

Ett play off eller två för spel i högre division hade inte varit fel.

MISSA INTE: Håll koll på ditt favoritlag i mobilen – få pushnotiser när vi skriver om Timrå IK, GIF Sundsvall eller Sundsvall Hockey. Ladda ner ST:s nya app till Iphone eller Android.