Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson knäckte Kalla trots mardrömsstart i finalen: "Var väl sist utför första backen"

Charlotte Kalla har visat strålande form vid säsongspremiären i Bruksvallarna. Men i söndagens sprint kunde hon inte stå emot Stina Nilsson.
– Superskönt! Det var ju väldigt tajt och spännande, säger segraren Stina Nilsson.

Faktum är att Charlotte Kalla var riktigt illa ute efter semifinalen. Hon gick vidare till final på sista tiden.

– Jag fick inte alls till det och mötte några riktiga spurtkanoner. Det gick så pass lugnt också, så jag var övertygad om att det inte skulle räcka. Det här var en riktig bonus, säger Charlotte Kalla.

Väl i finalen var Charlotte Kalla tillbaka i vasst slag. När dessutom Stina Nilsson halkade efter direkt så såg det upplagt ut för tredje raka Kallasegern i Bruksvallarna.

– Jag fick inte mitt livs bästa start. Var väl sist utför första backen. Kul att jobba utifrån det, säger Stina Nilsson.

Men den unga Östersundsboende Moraåkaren var långt ifrån slagen och tog sig an utmaningen med positiva känslor. Stina Nilsson kryssade sig fram och när de svängde in på upploppet var hon i en klass för sig.

– Jag fick hitta luckor allt eftersom för att ta mig förbi. Ett väldigt kul och bra lopp. Jag fick träna på alla tekniska och taktiska bitar efter banan, säger Stina Nilsson.

En extra självförtroendedos som vinnare förstås och Stina Nilsson är riktigt nöjd med de två premiärloppen i helgen.

– Jag har fått precis de kvitton jag velat ha och har en positiv känsla inför världscupen. Men hade inte varit hela världen om jag inte fått de kvittona heller, säsongen är lång, säger den kloka 22-åringen.

Hon stannar nu en dag till i Bruksvallarna för bästa uppladdningen inför världscuppremiären i finska Kuusamo nästa helg.

– Jag ska ta mig upp på fjället här för lite längre pass under måndagen.

Bakom Stina Nilsson hade Charlotte Kalla och pigga Hanna Falk en tuff kamp om andraplatsen. Kalla stack tån först och blev tvåa med en hundradels marginal.

– En härlig fajt, verkligen kul att köra en sprint på det här sättet och att få göra en bra spurt. Men Stina fick någon meter där på knölen, så hon blev för tuff, säger Charlotte Kalla, som också tog det lugnt i inledningen av finalen:

– Bra att ta varje chans att träna på de taktiska situationerna som blir i en sprint.

Charlotte Kalla åker hem till Sundsvall med en härlig känsla inför VC-premiären nästa helg och hoppas kunna hålla i gång skidåkningen:

– Jag har hört att snökanonerna går för fullt i Sundsvall, så skulle vi ha några meter att åka på så blir jag glad.

En som inte var lika glad efter sprinten var Härjedalens hemmahopp Ida Ingemarsdotter. Åsarnaåkaren åkte ut som femma i en strulig semifinal.

– Det blev en propp i första kurvan, sedan kom jag aldrig in i det riktigt. Jag är besviken, säger Ida Ingemarsdotter som var sliten efter tre dagars tävlande, men förstås hade hoppats vara med hela vägen i sprinten.

Alla resultatlistor från premiärhelgen finns här.