Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson laddar för turné med herrlandslaget

Giffarnas Joakim Nilsson fick i början av december ett riktigt glädjebesked – han är uttagen till landslaget.
Snart drar turnén i gång.
– Jag blev chockad, det första jag gjorde var att ringa pappa, säger Härnösandssonen.

Annons

Efter att ha hört Hamréns strategi inför Januariturnén gav Joakim Nilsson upp lite av hoppet på att bli uttagen. Ändå följde han presskonferensen där laguppställningen skulle avslöjas. Han var på väg till gymmet och gick precis över gångbron intill Sporthallen då han stannade till.

– Jag såg mitt namn i laguppställningen. Jag trodde inte att det var sant! Även om man självklart alltid önskar att man skulle stå med.

Det är mellan 2 och 11 januari som januariturnén spelas i Abu Dhabi, huvudstaden i Förenta Arabemiraten. Hamrén har tagit ut ett ungt lag så många av Nilssons lagkamrater från U21 laget är också uttagna.

– Det blir ju inte en helt nytt lag, jag tror det är runt åtta stycken från U21-laget som ska med. Men det är ju något snäpp högre så det blir en utmaning, säger han och fortsätter:

– Men det ska bli skönt att få lite värme och kanske lite färg, skrattar han lättsamt.

Landslagsdrömmen inom fotbollen har funnits med sedan barnsben. Men när Joakim skulle välja gymnasium och där med vad han skulle satsa på var det nära att en annan sport skulle få hans fokus.

– Jag var duktig på hanboll – nog bättre på det än fotbollen egentligen, säger han och fortsätter:

– Men jag kände att drivkraften var större kring fotbollen och valde efter det.

Nu är det uppehåll för klubbfotbollen och julen står för dörren. Julen ska han fira i Söderhamn med flickvännen men med tanke på att det är knappt två veckor kvar tills att turnén drar i gång så gäller ändå hårdträning.

– Man vill ju visa sig det absolut bästa man kan, så det gäller att ligga i. Det ska bli spännande och se hur man klarar uppgiften.

En stor förebild för Joakim är storebror Per Nilsson som nu spelar i FC Köpenhamn. Men det är inte bara inom fotbollen som storebrorsan motiverat och inspirerat lillebror Jocke som nu går i liknande spår.

– Han har alltid betytt väldigt mycket och stöttat mig, mycket i det som kretsar runt om fotbollen.

När Joakim såg sitt namn i laguppställningen letade han också efter Pers namn, som inte är uttagen till denna turnering.

– Det är ju rätt naturligt att han inte är med nu när det går så bra för honom i Köpenhamn men det hade varit jäkligt kul att få spela med honom, säger han och fortsätter:

– Tänkt att få bilda mittbackslås med brorsan i landslaget!

Vad ser du fram emot mest nu när det börjar dra ihop sig?

– Att se på mig själv hur jag klarar uppgiften och håller mig mot förväntningarna.