Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson (M) petad för Sollefteåutspelet

Utspelet att omgående lägga ner Sollefteå sjukhus straffar sig för Elin Nilsson (M).
I helgen blev hon petad från att bli vice ordförande i Moderatkvinnorna i Västernorrland.

Själv håller Elin Nilsson inte med om ordvalet petning.

– Man ställer kandidater mot varandra. Det tycker jag är ett bra system. Det borde vi göra oftare. Vi ska ha högt i tak med många olika åsikter, säger hon.

– Nu blev Sollefteågrejen ett argument för att dra med sig människor emot mig. Det tycker jag är lågt, att prata emot en kandidat och inte för en annan.

Valberedningen föreslog att Elin Nilsson från Sundsvall skulle bli vice ordförande för Moderatkvinnorna.

På plats på länsstämman i Sundsvall pläderade Michel Gonzalez-Velles i stället för Anna Davis från Härnösand.

I debatten fick Elin Nilsson kritik för sitt uppmärksammade utspel om Sollefteå sjukhus. I en sluten votering förlorade hon med 19 röster mot 36.

– En bra näsbränna för Elin. Man måste ha någon som ser till hela länet. Man kan inte häva ur sig vad som helst som hon gör, är en kommentar från stämman.

Elin Nilsson har efter Sollefteåutspelet utsatts för kränkningar på nätet och dödshot som hon har polisanmält. Ovanpå detta kommer nu den här motgången inom partiet.

Men hon ångrar ingenting.

– Om det är detta som krävs för ett öppet klimat är det ett större problem. Men jag kommer aldrig att bli en politiker som bara glider med.

Allt står inte heller och faller med Moderatkvinnorna. Elin Nilsson har andra uppdrag.

Läs mer: "Nu finns snart inga livbåtar kvar"

Hon sitter bland annat i kommunstyrelsen, i kommunfullmäktige och i barn- och utbildningsnämnden i Sundsvall, i Kollektivtrafikmyndighetens styrelse i Västernorrland och hon är förste vice ordförande i Moderata ungdomsförbundet i länet.

Ny ordförande i partiets länsförbund är en annan Sundsvallsbo, oppositionsrådet Jörgen Berglund. Han valdes – enhälligt – att efterträda Lena Asplund.

Läs mer: Ledare (Lib): Det är så kallat Sundsvalleri