Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson och Ingemarsdotter klara för sprintfinal – Haag och Kalla utslagna

Med fem svenskor vidare från kvartsfinalen i sprint i Ruka stundade semifinalen. Där lyckades varken Charlotte Kalla eller Anna Haag med att upprepa kvartsfinalens bedrifter, utan åkte båda ur. Bättre gick det för Stina Nilsson, som också vann sitt semifinalheat, där även Ida Ingemarsdotter tog sig vidare till final.

Läs också: Haag, Nilsson och Kalla bäst i sina kvartsfinalsheat i Ruka – fem svenska damer vidare till semi

I det första semifinalheatet åkte Charlotte Kalla och Anna Haag, där Charlotte Kalla länge låg i ledning. Trots det så tappade Charlotte Kalla och tappade allt på slutet, där både Anna Haag och Charlotte Kalla därmed blev utslagna, där Kalla till slut blev sist.

I det andra heatet återfanns tre svenskar, där Linn Sömskar, Stina Nilsson och Ida Ingemarsdotter samtliga tävlade om en finalplats.

Sprintdrottningen Stina Nilsson inledde loppet bra, och även semifinalen lyckades hon vinna. Även Ida Ingemarsdotter tog sig till final på en tredjeplats.

För Plus-kunder: Björgen efter fiaskostarten i Ruka: "Vi måste utvärdera med vallateamet"

För Plus-kunder: Petersson efter svenskarnas tunga fall i VC-premiären: "Gick för långsamt"

För Plus-kunder: Halfvarssons monsteruppladdning inför premiären: "Less på att hela tiden springa och äta"