Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson och Ingemarsdotter vidare till semifinal i sprinten

Tuffa kvartsfinaler väntade för damerna i Lillehammer, och de fem svenskorna som gick vidare från kvalet skalades ned till två vidare till semifinal: Ida Ingemarsdotter och Stina Nilsson.

Evelina Settlin, som var bästa svenska i mål i prologen, fick se sig besegrad i kvartsfinalen, där hon slutade på en fjärdeplats, med en tid som var alldeles för långsam för att ta sig vidare på en lucky loser-tid, efter att det första kvartsfinalheatet var betydligt snabbare.

Bättre gick det däremot för Ida Ingemarsdotter, som tog sig från det tredje kvartsfinalheatet på plats nummer två in i mål, alldeles bakom ryskan Natalia Nepryaeva.

Hanna Falk och Linn Sömskar tävlade i det fjärde heatet, där tre norskor och amerikanskan Sadie Bjornsen också tävlade. Det blev ingen bra start för svenskorna i det heatet, där de efter mindre än halva loppet var långt efter de andra åkarna.

Varken Falk eller Sömskar lyckades hämta sig från det tunga tappet i inledningen, och ingen av dem gick vidare till semifinalerna.

I det sista heatet tävlade Stina Nilsson, där hon mötte både Justyna Kowalczyk och Marit Björgen. Till skillnad från det fjärde heatet, var det femte ett hårt och jämnt lopp där Kowalczyk och Nilsson låg i täten under hela loppet. Först i mål gick sedan Stina Nilsson, som utan problem tog sig vidare till semifinal.

Gilla Skidpuls på Facebook

För Plus-kunder: Ingemarsdotter nöjd trots fjärdeplacering: "Positivt besked"