Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nilsson: Så tänker jag kring Timrås lagbygge inför nästa säsong

Timrå IK:s säsong tog slut i går i och med matchen mot BIK Karlskoga.

Nu är det dags att börja titta framåt.

Alla spelare i årets trupp har kontrakt som går ut nu förutom Jens Westin (optionsår) och Mattias Nilsson. Dessutom finns Elias Pettersson också på kontrakt då han är junior, men lär nog få ett riktigt kontrakt vad det lider.

Och nu tänker jag leka sportchef.

Här är spelarna jag slänger upp ett nytt kontrakt till utan att blinka:

Johan Mattsson, Didrik Strömberg, Jeremy Boyce, Anton Wedin, Andreas Molinder, Daniel Öhrn och Jonathan Dahlén. Den sistnämnde tror jag spelar i Timrå IK nästa säsong oavsett om han skriver på för Timrå eller något SHL-lag. Jag kommer även jobba hårt för att få Johan Persson att återvända på heltid, och även försöka få in Victor Ejdsell över hela säsongen.

Läs också: Supertalangen om framtiden i Timrå IK

Men nio spelare kommer man inte långt med.

En målvaktskollega till Johan Mattsson måste in. Inget ont om Adam Ohré, men en målvakt som skapar större konkurrens med Mattsson skulle jag föredra i nuläget. Magnus Åkerlund kanske om Sundsvall åker ur? Inte främmande för att knyta upp Ohre och sedan låna ut honom i samma veva.

Johan Johnsson, Sam Marklund får nog nytt kontrakt. Sen väljer jag en av Simon Fernholm och Marcus Bohman beroende på vad som finns på marknaden då de är två olika spelartyper.

Det Timrå skulle behöva är en riktigt bra back, som kan producera. Tänk Mat Robinson. Utöver det måste ytterligare en back in, två om Westin lämnar.

De två sista backplatserna ger jag till två yngre förmågor.

Hockeypuls: Efter Hallin – Boyce utses som hans ersättare av experten: "Får ta ett större ansvar nu"

På forwardssidan lägger jag stort krut på att hitta en riktigt bra lekkamrat till Dahlén och Pettersson. Kanske kan Johan Persson fungera där? Om inte så måste annan spetsspelare in.

De tre sista forwardspositionerna går till en ny lovande junior, Marcus Sirén samt en rutinerad pjäs då Per Hallin ser ut att försvinna. Sebastian Lauritzen kanske om han är sugen på att återvända hemåt Njurundahållet?