Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nina Fållbäck-Svensson: "Sjukvården i Västernorrland är inte på väg att haverera"

Nina Fållbäck-Svensson, sjukhusdirektör i Landstinget Västernorrland, håller inte med om att sjukvården i länet är på väg att haverera.
– Men är man anhörig eller patient och råkar ut för de här olyckliga exemplen då känner man säkert att sjukvården är på väg att haverera, säger hon.

Annons

■■ Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner Sundsvalls Tidnings nya app här, till Iphone eller till Android!

Hon pekar på att det är mycket fungerar som det ska i vården, men har också sett hur vårdpersonalen pressas av personalbrist och överbeläggningar.

Läs även: Pressad personal i landstinget hinner inte anmäla vårdskador

– Det där är ett jättebekymmer för ibland får man en känsla av att medarbetarna får ägna mer energi åt att hålla patienter ifrån sig än att ta emot dem. Jag förstår att det blir så när det är fullt, men det är väldigt olyckligt, säger Nina Fållbäck Svensson.

Hon är också medveten om att det kan bli en ojämlik vård beroende på hur pass kunnig, verbal eller krävande man är som patient eller anhörig.

Läs även: Sjuksköterska: "Vi kan inte garantera en säker vård längre"

– Så kan det vara, eller jag vet att det är så. Om man är talför och påstridig så tar man sig förbi köer. Så är det i hela samhället och inte bara i sjukvården.