Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nio åtalas i sprithärva

Nio personer åtalas nu i en härva där stora mängder hembränd sprit sålts till ungdomar i Sundsvall. De åtalade är sju män och två kvinnor i åldrarna mellan 16 och 51 år som kommer från Sundsvall, Alnö och Njurunda.

En av de huvudmisstänkta är en 35-årige man som sedan tidigare sitt häktad. 35-åringen misstänks ha sålt 635 liter hembränd sprit, en del av alkoholen ska han också ha tillverkat själv. En 25-åring från Njurunda ska bland många andra ha köpt omkring 300 liter alkohol av 35-åringen, sprit som han senare sålt vidare till flera olika personer. I förhör har 25-åringen erkänt brott men angett olika mängder alkohol han ska ha hanterat. Under polisförhören har det också framkommit att 25-åringen bland annat sålt sprit till sin yngre bror, en 16-åring som i sin tur langat vidare till sina vänner.

Många liter av den hembrända spriten misstänks ha sålts vidare till minderåriga. Och en av polisens ingångar till härvan har varit då man kontrollerat berusade ungdomar. Ett av de fallen var då man den 1 november hittade tre minderåriga tjejer liggande på Paviljongvägen i Sundsvall. Flickorna som var mycket berusade omhändertogs enligt lagen om berusade personer och en av dem uppgav då att de druckit hembränd sprit.

16-åringen som langat alkohol han köpt av sin bror har också berättat att många känt till att han sålt sprit under en ganska lång tid.