Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njurunda SK imponerar i hockeytvåan – så säger tränaren om lagets succé: "Vi har ingen Zlatan"

Elva segrar på tolv matcher gav Njurunda SK seriesegern i hockeytvåan.
I helgen inleddes Alltvåan för laget – och NSK fortsätter att imponera.
– Vi är stabila och har ett starkt kollektiv. Det är det som vi förlitar oss på och vi har liksom ingen "Zlatan" i laget, säger Magnus Billman.

Annons

Njurunda SK gjorde flest mål och släppte in minst – och då vann också laget division II D Norra före lokalkonkurrenten Kovland.

– Vi hade en målsättning att ta oss till Alltvåan och det gjorde vi med råge och det känns ju trevligt, säger Magnus Billman.

Han basar över en trupp med en medelålder kring 19 år, en grupp som varit näst intill omöjlig att stoppa den här vintern. Det blev bara en förlust i grundserien och den kom mot Nälden i omgång två.

– Ja, den borde vi kanske ha vunnit också. Det var innan vi fått i gång grejerna och på sätt och vis var det bra att vi förlorade den gången också för då hade vi något att diskutera och sätta fingret på, säger Billman och fortsätter:

– Vi har spelat en bra och konstruktiv ishockey med fart och det har varit trevligt att titta på.

På lördagen inledde NSK Alltvåan med match mot LN91 på hemmaisen och det blev en storseger med 10–1. På söndagen väntade ett möte med Husum och även där blev det seger, 5–2.

Vad har ni för målsättning nu?

– Målet som vi har är att försöka vinna varje match. När man är inne i en sådan här serie går det fort och sedan kan det bli en kvalserie på det, men då kan man inte vara 14 dagar framåt i tanken. Det handlar om att ta en dag i daget, säger Magnus Billman.

NSK-tränaren tror på sitt lag och menar att det finns kapacitet att blanda sig i slutstriden.

Vill föreningen gå upp?

– Vi har sagt att vi spelar och så får vi se hur det går, det får tas beslut längre fram. Det är ju ingen som vet hur ser ut i seriesystemen nästa säsong heller. Kan vi spela oss upp så får föreningen se över om man har ekonomi och sådant för att ta steget.

Är det någon speciell match som du är nöjd med från grundserien?

– Ja, det var att vi slog Kovland hemma med 9–0. Det var en match som vi spelade väldigt bra och det blev piken då på något sätt. Sedan har vi gjort mycket mål i alla matcher, både hemma och borta och det har varit kul.