Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njurundaföraren har en lång väg tillbaka

Han var bättre förberedd än någonsin och siktade mot SM-guld. Men gulddrömmarna slutade med ambulansfärd och akuta operationer för Njurunda MK:s skotercrossåkare, Robin Jonsson.
– Läkarna törs inte säga något om framtiden men jag hoppas att jag ska bli helt återställd, säger Robin.

En dryg månad har gått sedan kraschen under tävlingarna i SM-veckan i Piteå. Robin Jonsson skadade höger knä allvarligt och tiden efter olyckan har varit tung med mycket ovisshet för Njurundaföraren.

Det var i andra heatet av tre i SM-veckans stadioncrosstävlingar någonting hände. Robin vet fortfarande inte vad som gick snett. Han minns ingenting från olyckan.

– Jag vet inte riktigt vad som hände, det är helt svart, säger han.

Läs även: Patrik från Sundsvall berättar om skoteräventyret på Grönland

Han har kämpat mot sömnlöshet och grämt sig över alla förberedelser han hade lagt ner inför säsongen. Samtidigt är han tacksam för den hjälp han har fått.

– Sveriges bästa knäspecialist skötte operationen och han säger att det har gått så bra som det kan. Jag mår väl hyfsat men jag har ont i benet, det är en stor operation jag har varit med om, säger Robin.

Läs även: Motorbuller och veteranskotrar – fartfylld folkfest i Parteboda

Nu är det Robin som ska göra jobbet. Om några veckor startar den tuffa rehabiliteringen och han ser fram emot att komma igång och få se lite resultat. Men först väntar två veckor till med benet i låst läge, därefter kommer benet att ligga i 60 grader och då inleds lättare rehabilitering. Först om cirka sex veckor kommer han få börja belasta benet.

Olyckan gjorde att han missade SM-tävlingarna i Nolby. I dagsläget vågar inte Robin tänka för mycket på framtiden.

– Jag älskar att åka skoter men det här vill jag aldrig mer vara med om. Man ska aldrig säga aldrig, men först måste jag se till att bli frisk och komma tillbaka.

Läs även: Följ med ut på fjället – och se han som vägrar släppa gasen