Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njurundaföraren på sjukhus efter dramatisk krasch: "Det blev i alla fall en snygg vurpa"

Han hade vunnit allt under hela dagen. Men i finalen gick det fel – och Njurundaföraren Joakim Eriksson kraschade.
– Det blev en snygg vurpa i alla fall, säger han.

Annons

TV-klippet ovan: Se Joakim Erikssons dramatiska krasch.

Joakim Eriksson från Njurunda MK deltog Björnberget Open. Hela dagen gick allt hans väg och väl i finalen ställdes han mot klubbkamraten Daniel Rönnung. En tuff fight som slutade med en dramatisk krasch för Joakim Eriksson som fick tillbringa resten av eftermiddagen och natten på sjukhuset.

– Jag hade ont överallt och hostade blod, så de helkroppsröntgade mig och såg till att allt var i sin ordning och det var det också, säger han.

Vad var det som hände egentligen?

– Jag hittade en lite väl stor grop och fjädrade i hop lite väl mycket och sen flög jag i väg helt enkelt. Det är så små marginaler som gäller i den är sporten, en liten missberäkning och det går så här, säger han och fortsätter:

– Men det blev en snygg vurpa i alla fall.

Eftersom mer än halva loppet var kört så avbröts tävlingen och Daniel Rönnung, som låg först, utropades till vinnare.

– Jättekul att vinna men synd att vi var tvungna att bryta. Det hade varit kul att få hålla fajten ända in i mål, säger segraren till Tidningen Härjedalen.

Han vann tre av fyra kvalheat på sin Arctic Cat och tyckte att banan var "svår, utslagsgivande och rolig.

Njurundaföraren, som bland annat tog sig till final i Sverigecupen i Skotercross i år, vila ett par veckor innan nästa äventyr. Då är det en uppvisningstävling i Sidsjöbacken som väntar.

– Det är en uppvisningsklass den 16 april, men det är mest för att det är roligt som jag är med där, säger han.