Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njurundasonens klubb vädjar till fansen att donera blod efter otäcka skadan

Njurundasonen Erik Gustafssons lagkamrat Nikolaj Lemtjugov skadade mjälten svårt under en match.
Nu uppmanar KHL-klubben Avangard Omsk sina fans att donera blod eftersom forwarden förlorade så mycket blod under sin operation.
Ryssen vårdas nu på intensiven.

Det var när Nikolaj Lemtjugov delade ut en tackling i en match mot Barys Astana som olyckan inträffade. Den 31-årige ryssen fick då en smäll som spräckte mjälten, och åkte dubbelvikt mot avbytarbåset.

Lemtjugov fördes akut till sjukhus där han opererade bort mjälten. Nu ligger han på intensivvårdsavdelningen, men läget beskrivs enligt klubben som stabilt.

Eftersom forwarden förlorade mycket blod under operationen vädjar nu Avangard Omsk om hjälp av de supportrar som har samma blodgrupp som Lemtjugov.

”Nikolaj behöver blod. Från 08.00 kan du donera blod vid sjukhuset. Vi vill uppmärksamma dig på att du inte får dricka alkohol eller äta fet och/eller kryddig mat i anslutning till att du ger blod”, skriver klubben enligt Sportbladet.

Lemtjugov är assisterande kapten i Avangard Omsk och lagkamrat med fem svenskar: Erik Gustafsson, Johan Sundström, Dennis Everberg, André Peterson och Jonas Ahnelöv.

MER OM ERIK GUSTAFSSON

För Plus-kunder: Tog sig från Njurunda till NHL – nu vill Erik Gustafsson inspirera unga: "Är bygdens son"

För Plus-kunder: KHL-stjärnan letar VM-formen i Medelpad – har tränat med Ånge och jagar istid i Njurunda

För Plus-kunder: Gustafsson talar ut om skadan som stoppar honom från VM-spel: "En besvikelse"