Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Njuter av motoriserat friluftsliv

På gymnasiet läste Magnus Holmvall elprogrammet och tränade skidor.
Både farfar och pappa var elektriker.
Framtiden var utstakad.
Nu fyller han 30 år.

Magnus Holmvall sitter i villan i Juniskär och fikar med sin pappa Leif. Båda har likadana jobbarkläder på sig. Bara företagsmärket på bröstet skiljer dem åt. Magnus är tredje generationens elektriker i rakt nedstigande led från farfar Ingvar. Praktiken på Ortviken i åttan gav dessutom mersmak för elektrikeryrket.

– Jag har alltid känt att jag vill hålla på med el, säger Magnus Holmvall.

Gymnasiet gick han i Timrå på Elprogrammet installation med extraval Skidgymnasium. Han är utbildad installationselektriker och servicetekniker och jobbar nu över hela Mittsverige på One Nordic med stationsunderhåll.

Under tonårstiden gjorde han en seriös elitsatsning inom Timrå SOK på skidor. Han var som bäst på 20 plats i Sverige som junior.

– Jag blev aldrig någon riktig stjärna.

De riktigt stora framgångarna uteblev.

Framgång har han däremot haft med tjejen han träffade när han var 15 år.

Magnus gick i åttan på Ljustadalens skola och Josefin i sjuan på Korstaskolan när de kom i kontakt med varandra på den populära ungdomssajten Lunarstorm på internet. De bestämde sig för att träffas. Det var för femton år sedan och den sommaren blev det "enormt mycket cyklande" mellan Ljustadalen och Skönsberg där Josefin bodde

– Det var precis innan sommarlovet i åttan. Jag var 15 och hon var 14.

Sedan dess har de hållit ihop. Intresset för djur, natur och träning delar de.

– Vi trivs jättebra tillsammans.

För två år sedan bodde de med husdrömmar i lägenhet i Korsta. Efter mycket surfande på Hemnet och många visningar så hittade de till slut huset i Juniskär.

– Det var bilden på köket jag fastnade för, säger Magnus.

Att sen enplansvillan visade sig har en fin trädgårdstomt och garage gjorde inte saken sämre. I garaget står två skotrar som Magnus delar med lillebror och pappa. Skoteråkning ligger honom varmt om hjärtat och han är medlem i snöskoterklubben Widelake i Bredsjön mellan Lagfors och Liden.

– Det är friåkning i lössnö som gäller.

Trots att elitsatsningen i skidåkning kom av sig så åker Magnus mycket skidor idag. Han har åkt tre Vasalopp och en skejtvasa. Andra året åkte han Vasaloppet på fem timmar och 19 minuter och hamnade på plats 746.

– Jag var riktigt nöjd då jag kom i mål.

Han cyklar och springer på sommaren och beskriver sig som en friluftsmänniska som gillar både djur och natur. Trots att djurallergin har vuxit bort har paret inte något husdjur.

– Inte för tillfället. Vi är hundvakt åt grannen ibland.