Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Noah Sonko Sundberg förstärker GIF Sundsvall: "Känns som en bra lösning"

GIF Sundsvall har gjort klart med ett lån av mittbacken Noah Sonko Sundberg från AIK.
– Det känns väldigt bra att komma till GIF Sundsvall och det känns som en bra lösning. Det ska bli intressant att vara med och hjälpa GIF Sundsvall på alla möjliga sätt både på och utanför plan. Jag ser verkligen fram emot det, säger Noah Sonko Sundberg till lagets hemsida.

GIF Sundsvall har gjort klart med ett lån av mittbacken Noah Sonko Sundberg från AIK. Lånet sträcker sig fram till den 15 juli.

– Det är glädjande att vi fått klart med en mittback. Noah är trots sin ungdom en spelare som har bra allsvensk rutin. Han har spelat många matcher i AIK och senast uttagen i U21-landslaget. Det är en spelare kommer att bidra i den här truppen och är en bra försvarsspelare, säger GIF Sundsvalls A-lagstränare Roger Franzén i ett pressmeddelande.

19-årige Sonko Sundberg är landslagsmeriterad och ingår i den svenska U21-landslagstruppen. Mittbacken är född 1996, 1,86 meter lång och väger 83 kilo. Han har tillhört både U17- och U19-landslaget och tillhör numera U21-landslaget.

LÄS OCKSÅ: GIF Sundsvalls stjärnvärvning om mötena med världsstjärnorna

– Det är mycket bra och spännande att vi rekryterat en framtidsman till GIF Sundsvall och vår fortsatta utveckling i Allsvenskan. Noah har de kvalitéer vi önskar för att förstärka vår försvarsuppsättning, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom.

Noah Sonko Sundberg:

– Det känns väldigt bra att komma till GIF Sundsvall och det känns som en bra lösning. Det ska bli intressant att vara med och hjälpa GIF Sundsvall på alla möjliga sätt både på och utanför plan. Jag ser verkligen fram emot det.

Noah Sonko Sundberg ansluter till GIF Sundsvall under förmiddagen och gör då sitt första träningspass med laget.

SE OCKSÅ: Här hittar du vår uppesittarkväll inför Allsvenskan