Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nobelfestligt för Nivrenaelever med många pristagare

Stolta lärare såg sina festklädda niondeklassare mingla med varandra.
Nivrenaskolan hade Nobelfest under onsdagskvällen.

Annons

För artonde året höll Nivrenaskolan Nobelfest. Åttondeklasserna stod för matlagning och servering. Gästerna var niondeklassarna, lärare och pensionärer som hjälper till på skolan.

Under kvällen delades flera olika Nobelpris ut och eleverna hade tränat på dans, hur man uppträder och hur man klär sig.

Med en halvtimme kvar drillades serveringspersonalen en sista gång innan gästerna anlände. Thea Östlund går i åttan och hon hade som uppgift att servera under Nobelmiddagen.

– Det är lite stressigt nu men det funkar bra, säger hon.

I köket stod Joacim Johansson och gjorde förrätten. 130 stycken Toast Ljungan skulle han och kompisarna hinna med. Nästa år går han i nian och då är det han som blir bjuden.

– Det har vi gjort rätt för.

Bålen och chipsskålarna var framdukade. En efter en droppade de festklädda eleverna in. Några anlände i limousin, något som imponerade på Thea Kjellström och hennes kompisar.

– Nästa år vill vi också få skjuts så.

Runt affischen med placeringslistan var diskussionen i full gång. Bland grabbarna var frågorna många. På vilken sida sitter tjejen och ska man dansa flera gånger med henne? Vid spegeln kollade tjejerna frisyren en sista gång.

Arvid Stridsberg fick äran att öppna Nobelfesten med en fanfar. Under kvällen serverades Toast Ljungan till förrätt, Biff Nivren och potatisgratäng till varmrätt och Nobelglass a lá Bommen till efterrätt. Nobelfesten avslutades med dans till bandet JamJam.

Lär dig mer om Nobel