Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Nödvändig satsning på avlopp i Ånge – kan kosta 70 miljoner kronor

Cirka 70 miljoner kronor. Så mycket kommer det kosta att ordna bättre avloppsrening i kommunens östra delar. En "nödvändig" satsning, enligt tekniska nämnden.

Ett gemensamt reningsverk i för Ljungaverk, Torpshammar och Fränsta, eller ett par mindre reningsverk på två av orterna. Det är alternativen som lagts fram av Sweco, och som tekniska nämnden vill gå vidare med.

Läs också: Beslut om vite för reningsverk

Men det kommer att kosta. Projektkostnaden uppskattas till 70 miljoner kronor, varför man redan i juni vill se ett beslut i kommunfullmäktige för att kunna förbereda sig för det arbete som stundar.

Tekniska nämnden har i dagarna också beslutat om att tillsätta en styrgrupp som ska jobba vidare med reningsfrågan. En grupp som består av nämndens Jan Filipsson (S) och Sven Helmersson (M), samt Ånge kommuns tekniske chef Ove Skägg.