Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

15-årige Daniel ska spela med Robert Wells

/
  • 15-årige Daniel Ingemarsson Wik från Sundsvall har en dröm som går i uppfyllelse i dag, när han får spela tillsammans med Robert Wells under Rhapsodykonserten på Norra berget. Daniel kommer att spela Bumble Bee Boogie, Robert Wells arrangemang på den klassiska Humlans Flykt och den fyrhändiga Fiddle-Faddle av Leroy Anderson.

15-årige Daniel Ingemarsson Wik från Sundsvall har en dröm: att få spela tillsammans med Robert Wells.

I dag går den i uppfyllelse när han gästspelar med Robert Wells på Rhapsodykonserten på Norra berget.

– Robert är min idol. Det är helt ofattbart, säger Daniel.

Annons

15-årige Daniel Ingemarsson Wik i Sundsvall började ta pianolektioner i sexårsåldern. Genom åren har han spelat på skolavslutningar, dop, gudstjänster och vid en rad olika konserter. Daniel har också en egen studio hemma i pojkrummet, som han har byggt själv.

– Min pappa spelade piano. Jag tyckte att det såg intressant ut så jag började klinka på pianot. Det var jätteroligt så jag ville lära mig mer. Jag övar ofta och inför konserter blir det flera timmar om dagen, säger Daniel, som går i nionde klass på Hagaskolan i Sundsvall.

Förutom piano spelar han även orgel, trumpet, dragspel, munspel och gitarr.

– Men det är piano som jag brinner mest för. Det är så allsidigt, säger han.

Som så många andra unga pianister har han Robert Wells som sin stora idol. Inför dagens konsert fick Daniel en konsertbiljett av sin faster. Men det blev mer än så.

– Pappa överraskade mig och skickade in ett klipp i smyg på ett av mina uppträdande till King of Piano, Robert Wells pianoskola på nätet. När Robert Wells sett uppträdandet så ville han ha med mig upp på scenen, berättar Daniel.

Vad ska du spela under konserten?

– Jag ska spela Bumble Bee Boogie, Robert Wells arrangemang på den klassiska Humlans Flykt och den fyrhändiga Fiddle-Faddle av Leroy Anderson, säger Daniel.

Är du nervös?

– Inte än, men det lär väl komma. Det ska i alla fall bli inspirerande och det är en dröm som går i uppfyllelse för mig.

Daniel har träffat Robert Wells vid ett tillfälle tidigare, i samband med en skivsignering.

– Jag har lyssnat mycket på hans musik. Speciellt det nya som han har gjort under de senaste åren är bra, säger Daniel.

I framtiden siktar Daniel på att läsa naturprogrammet på gymnasiet och kanske sedan på musikhögskola.

– Det vore en dröm att få jobba på samma sätt som Robert Wells, åka runt i världen och spela på olika konserter, säger Daniel Ingemarsson Wik.

Annons