Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

24 får en femte säsong?

Annons
Realtidsdramat 24 har blivit en enorm framgång, sedan serien sändes första gången 2002. Den tredje säsongen var den bästa hittills, då CTU-agenten Jack Bauer (Kiefer Sutherland) återigen fick dygnsrytmen spolierad, denna gång av både knarkkungar och terrorister som tänker släppa lös ett dödligt virus i Los Angeles.
Säsongen avslutades i svensk tv häromveckan, och nu finns rubbet på dvd-box. Har man inte sett serien (finns det såna människor?), så är det bara att slå till. Intensiv och våldsamt spännande tv-underhållning när den är som bäst. Att det vid närmare eftertanke är fullt av logiska hål hinner man inte tänka på när minuterna nervöst tickar fram.
Just nu pågår fjärde säsongen, eller snarare dygnet, i USA. Efter en lite svag inledning, främst på grund av ett tveksamt manus, där hotet (liksom i säsong två) består av fanatiska muslimer, har det hettat till rejält. Senaste avsnittet i måndags (timme 16) var så laddat att tv-bolaget FOX valde att köra reprisen två gånger.
Samtidigt är det i det närmaste klart att det blir ett femte dygn utan skönhetssömn för Bauer och terroristbekämparna på CTU. Manusförfattaren David Fury, som skrivit flera avsnitt av succéserien Lost, har knutits till FOX, vilket enligt förståsigpåarna tyder på att det blir en femte säsong.
Och varför inte, actionserien är ju en av tv-världens mest framgångsrika på åratal. Så länge hönan värper guldägg ska man ju inte slakta den.

Mer läsning

Annons