Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Afrikanska stjärnor i egen "Live 8"-konsert

Annons
Live 8 har kritiserats för att inte omfatta tillräckligt många afrikanska artister. Nu arrangeras en mindre välgörenhetsgala med enbart stjärnor från Afrika samma dag som de fem Live 8-konserterna. Evenemanget i sydvästra England har fått namnet "Africa calling", uppger nyhetsbyrån Reuters.

Det är rockveteranen Peter Gabriel som håller i arrangemanget den 2 juli där bland andra Youssou N´Dour, Angelique Kidjo, Maryam Mursal och Salif Keita medverkar. Han har visst förståelse för Bob Geldofs beslut att nästan enbart boka upp anglosaxiska stjärnor till konserterna.

- Bobs enda kriterium är att han måste få miljontals människor att sitta klistrade framför tv-n och han kände att om det gällde någon avlägsen del av Kina eller Latinamerika och det var en okänd artist på scenen så kunde det hända att folk stänger av, säger han till Sky TV.

- Så om de inte säljer tio miljoner plattor blir de inte inbjudna. Jag tycker inte att det är rätt sak att göra, men jag har full förståelse för det.

Bland dem som har kritiserat Live 8 finns Blurs sångare Damon Albarn. De afrikanska artister som deltar i "Africa calling" har dock velat tona ned motsättningarna. (PM)

Mer läsning

Annons