Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Agnes och Sebastian redo för slutstriden

Annons
I kväll ska det avgöras - blir det Karlsson eller Carlsson som går hem som vinnare i "Idol 2005"? Sebastian Karlsson, 20, och Agnes Carlsson, 17, är våldsamt laddade inför finalen i TV4:s talangjakt.


- Jag har känt mig väldigt trött och sliten både i rösten och kroppen. Men efter finalen är det ju slut, så man är så himla peppad nu, säger Agnes Carlsson.

Den senaste tiden har hon seglat upp som något av en favorit, både hos juryn och hos publiken. Under gårdagens repetition i TV4:s studio dök hon upp i tjock tröja, med halsduk runt halsen och rufsigt hår. Men den lite slitna framtoningen försvann så snart hon började sjunga. Och efter framförandet av Jörgen Elofssons specialskrivna vinnarlåt "Right here, right now" fick hon spontana applåder av press och studiofolk.

- Jag älskar verkligen den här låten och jag tror att jag kommer att göra den bra. Första gången jag hörde den tänkte jag bara "shit, vilken bra låt!", säger hon.

Riktigt samma entusiastiska reaktion hade inte Sebastian Karlsson när han första gången hörde "Right here, right now".

- Jag gillade den inte först. Jag hade redan en bild av hur den skulle vara och märkte att den var precis så. Men Jörgen Elofsson lyckades få mig på andra tankar, han sade "skit i demosångaren, det är låten och texten som är det viktiga". Och när jag började sjunga in kände jag att det här och det här vill jag göra. Nu har jag gjort den till min - så det kommer att bli magiskt.

De sjunger tre låtar var i finalen. En de valt själva, en som tittarna har valt åt dem och sedan själva vinnarlåten. Sebastian Karlsson har valt Bruce Springsteens "Born to run" och tittarna har valt Bowielåten "Life on Mars" åt honom. Agnes Carlsson har valt "This is it" av Melba Moore och sjunger dessutom tittarnas val "My everything" av Jennifer Brown. En enkel sammanfattning är att det blir rock mot soul - Sebastian Karlssons kaxiga rockerattityd och spattiga dansstil mot Agnes Carlssons souliga röst och mjuka framtoning.

- Agnes retar inte upp någon. Där har nog jag gått åt fel håll. Står man och slår sig för bröstet och säger att jag vet att jag är bra finns det ganska många som tycker att det inte är bra sagt. Agnes hävdar sig inte alls där, det talar för henne, säger Sebastian Karlsson.

Vad talar för dig?

- Ja, du... Ingenting! säger han och skrattar. Nej, alltså jag har tre riktigt bra låtar och jag kommer att göra dem riktigt, riktigt bra. Jag vet att jag kan det här. Går det så går det, annars får jag försöka lösa det på något annat sätt.

Det har varit en intensiv period för "Idol"-deltagarna. Flera tusen sökande vaskades bort innan programmet började sändas i tv och efter hand som veckorna har gått har förhandsfavoriter som Johan, Ola, Måns och Sibel röstats ut. Juryn har varit programmatiskt elak och kvällstidningarna har försökt vaska fram säljbara skandaler. Men varken Agnes eller Sebastian ångrar sin medverkan i "Idol 2005". De tycker båda att de har utvecklats musikaliskt och artistiskt och att de har lärt sig en del nytt om sig själva.

- För ett halvår sedan hade jag inte trott att jag skulle klara av pressen, säger Agnes Carlsson.

Är det något som du helst hade sluppit av alla upplevelser du har varit med om?

- När det står en massa grejor i tidningarna som inte alls är sant. Som att Sebastian och jag skulle vara ett par. Men det hör ju till, det får man räkna med.

Trots att pressen är hård verkar båda ha ett ganska avspänt förhållande till finalen. Ska man döma av förra årets final mellan Darin och Daniel är loppet inte alls kört för den som blir tvåa. En skivkarriär väntar troligen bakom hörnet för både Carlsson och Karlsson.

- Jag har varit här för att marknadsföra mig helt enkelt. Nu har jag chans att vinna - så då kommer jag att försöka ta den. Samtidigt måste man vara lite distanserad. Det är inte hela världen om man inte vinner, säger Sebastian Karlsson. (PM)

Mer läsning

Annons