Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Alcazar-Andreas blir svensk Travolta

Annons
I höst skippar Andreas Lundstedt Alcazar och blir i stället Travolta på scenen. Han får huvudrollen i musikalen "Saturday night fever" på Oscarsteatern i Stockholm. En av hans motspelare blir Andrés Esteche.


Alcazars andra manliga medlem Magnus Carlsson har redan antytt att han satsar på en solokarriär framöver. Därmed är Alcazars framtid oviss trots att en internationell karriär nyligen inletts. I helgen tog diskokvartetten en tredjeplats i Melodifestivalen. Efter "Saturday night fevers" speltid på Oscars planeras en turné i landet och i Danmark. Andreas Lundstedt kan med andra ord vara upptagen i ett och ett halvt år framöver.

När "Saturday night fever" får premiär i september tar Andreas Lundstedt ett diskosteg in i musikalvärlden. Rollen som Tony Manero blev genombrottet för John Travolta när filmen kom 1977. Tony Manero är ett butiksbiträde som tycker illa om sitt jobb och bara lever för lördagskvällarna då han är danskung på diskot.

- Kontrakten är inte påskrivna så det är inte helt klart, men vi räknar med att det blir Andreas som får rollen, säger producenten Bosse Andersson.

Andreas Lundstedt fick rollen efter att man hållit auditions på Oscarsteatern.

- Han är en bra sångare och kan dansa. Han har ursprunget i diskomusiken, så han är urtypen för att passa i rollen. Andreas är ett perfekt val.

Ensemblen är inte presenterad ännu, men en av Andreas Lundstedts motspelare blir Andrés Esteche. Latinosångaren spelade under 2004 i Oscarsteaterns uppsättning av "Fame", som han för närvarande turnerar i landet med. Han får en av musikalens biroller. (PM)

Mer läsning

Annons