Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig nånsin tråkiga

The soundtrack of our lives
A present from the past
Warner

Annons
Betyg: 4

Odiskutabelt ett av Sveriges bästa rockband, så är det. Men en dubbel-cd med 32 låtar - outgivet material, b-sidor och udda utgåvor är det något mer än ett försök att casha in på medelrockarens önskan om en skramlig julklapp i år?
Svaret är såklart ja, för här har vi ett band med löjligt hög lägstanivå. Ta bara osläppta, fenomenala balladen Blind date. Att låta den ligga gömd i fyra år är ju rena slöseriet, gränsande till dårskap.
Inte ens när Ebbot och grabbarna går lite på tomgång, och tro mig - det händer några gånger (som den obegripliga Cleaning Sessions Raga), så blir de aldrig nånsin tråkiga.
Det finns en invändning, och det är att bandet sällan testar nya grepp. De är fast förankrade i sin formel, men å andra sidan, när de förvaltar den närmast intill perfektion så känns det futtigt att beklaga sig.
Jag kan inte se saken på annat sätt än att det är en kvalitetsstämpel att göra så pass klassisk rockmusik att det är omöjligt att säga om t.ex låten Galaxy gramophone är inspelad 1968, 1979, 1996 (vilket den är) eller igår. Så tidlös är den. Vilket gäller det mesta de gör.
Måste dock sätta ett extra plus för psykedeliska och taggiga instrumentallåten Playstation Bordello, som låter som ett uppdaterat Stooges. Där har de hittat nåt som skulle kunna leda dem in på intressanta och spännande stickspår.

Mer läsning

Annons